Archief - sep 2010

september 30th

Darling Associates van Chris Darling wint de 3-Nations Cup Laser SB3 2010

3-Nations Cup Laser SB3Op 24, 25 en 26 september was de RNSYC gastheer voor de 2de editie van de 3-Nations Cup Laser SB3. Een veld van 24 boten uit 6 verschillende landen was present te Oostende. Voor de Engelse zeilers, goed voor de helft van de deelnemers, is Oostende het mekka om zowel op als naast het water hun kunsten te tonen en reken maar dat ze dit deden. Lees meer »

september 29th

WinterWedstrijden WV Braassemermeer 2010-2011

WinterWedstrijden WV BraassemermeerOok deze winter wordt de inmiddels bekende winterserie weer door de WV Braassemermeer georganiseerd. Een groot team van vrijwilligers en zeilers gaan van oktober tot maart de strijd met de wind en de kou aan. Afgelopen winter lag er helaas een aantal zondagen teveel ijs om de wedstrijden door te laten gaan. Maar het ijszeilen en schaatsen was toen een prima alternatief. Lees meer »

september 28th

Definitieve uitslag 24 Uurs Zeilrace 2010 bekend

24 Uurs Zeilrace 2010De definitieve uitslag van de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace 2010 is bekend. De behandeling van protesten en of opmerkingen leidde niet tot wijzigingen in de oorspronkelijke resultaten. Dat betekent dat de Dehler 39 SQ Greyhound van schipper Schalkwijk nu de officiële winnaar in de IRC 1 (4 boten) is. De Dehler 34 Rêverie van schipper Bijl pakt de overallzege in de ORC 3 (46 boten). Lees meer »

Goofies winterzeilwedstrijden zaterdag van start

Goofies RaceAanstaande zaterdag 2 oktober gaat het winterzeilseizoen 2010- 2011 op de Oosterschelde van start met de 26ste Goofies series. De Goofies zeilwedstrijden worden op de Oosterschelde voor Colijnsplaat gehouden op elke eerste zaterdag van de maanden oktober tot en met april. Aan de wedstrijden kunnen gemeten (ORC of IRC) of ongemeten boten deelnemen. Ten opzichte van de voorgaande jaren zijn er twee grote wijzigingen. Lees meer »

september 27th

Final edition Roleks Goese Sas Trophy

Goese Sas Trophy 2010Er was 25 knopen wind voorspeld, in werkelijkheid hebben we ietsje meer gehad, 36 boten hebben de eerste dag opgegeven vanwege brokken of vanwege veiligheidsoverwegingen, geweldig feesje met BBQ op zaterdag avond, zondag een anti kater race, wie is Bert Janssen(?), steigerbar onder water en 2 nog echte kerels van voor den oorlog. Lees meer »

september 26th

Spectaculair zeilen tijdens de Extreme Sailing Series™

Dramatische zeilcondities in Trapani (ITA) op dag 2 van de Extreme Sailing Series™. Het publiek op de wal werd getrakteerd op een op het zachtst gezegd spannende zeilwedstrijd. Neusduiken, crashes en spectaculaire zeilen terwijl de Extreme 40 zeilteams vechten om de eerste plek op een zeer klein parcours in de haven van Trapani. Lees meer »

september 24th

5de Half Ton Classics Cup in Cowes

Half TonDe Half Ton Class Europe is verheugd aan te kondigen dat de vijfde Half Ton Classics Cup zal gezeild worden op de Solent, van 21 tot en met 26 augustus 2011. De Royal Corinthian Yacht Club neemt de rol van gastheer op zich.
Door nu reeds de data en locatie van het evenement kenbaar te maken, hoopt de Half Ton Class Europe dat de zeilers van de Lage Landen voldoende tijd zullen hebben om hun deelname voor te bereiden. Lees meer »