Archief - sep 2, 2010

Groeneveld, Bes en Van der Werf zijn uitgenodigd voor WK match racen in Rhode Island

match racenRenee Groeneveld, Annemieke Bes en Brechtje van der Werf zijn door de New York Yacht Club uitgenodigd voor het wereldkampioenschap match racen van 20 tot 25 september 2010 in Rhode Island.
Het Nederlandse trio zal het opnemen tegen de beste twintig teams van de wereld. De wedstrijden vinden plaats in Narragansett Bay vlakbij Newport en er zal gezeild worden in 13 Sonars van de illustere zeilvereniging uit the Big Apple. Lees meer »

Team Boskalis in gewijzigde samenstelling naar NK F18 2010

Team BoskalisTeam Boskalis neemt dit weekend in gewijzigde samenstelling en met drie catamarans deel aan het NK F18 2010. Gunnar Larsen (Scheveningen) bundelt zijn krachten met voormalig kernploeglid (match racen) Marja van Helden uit Utrecht. Ferdinand van West (Bloemendaal) verschijnt met oud-olympiër Pim Nieuwenhuis (Enkhuizen) aan de start. Christa van Helden (Utrecht) en Wilco Stavenuiter (Delft) bemannen de derde Nacra Infusion. Lees meer »

Round Britain and Ireland Race: Tonnerre wint Class Zero!

Tonnerre wint Class ZeroJohn Merrick’s II finisht een paar minuten voor 2u in de ochtend van woensdag 1 september, en iets minder dan 2u na John Merricks II loopt Tonnerre de Breskens onder spi over de finishlijn. De crew van John Merricks is opgebleven en juichte de ploeg van Tonnerre toe wanneer ze over de lijn gingen. 7 van de 11 bemanningsleden aan boord bij Tonnerre zijn onder de 28 en Piet Vroon zelf dan aan de andere kant is er 81! Piet won deze race al eens eerder en heeft meer dan 25 Fastnet Races achter de rug, en ontelbare RORC offshore races. Hij heeft meer offshore ervaring dan eender wie in de vloot. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen