Archief - jan 2011

januari 30th

De 100 mijls Bruine Bank Race tijdens de North Sea Regatta

100 mijls Bruine Bank RaceOp zaterdag 11 juni 2011 (net voor Pinksteren) start vanuit Scheveningen de 100 mijls Bruine Bank Race. Deelname is mogelijk voor alle typen mono- en multihulls, zowel voor flat-out racers als voor de toerzeiler die zich ook wel eens wil meten met een ander! De timing kan niet mooier: de start is vanuit de haven van Scheveningen, waar op dat moment de North Sea Regatta gehouden wordt. Finishen gebeurt ook daar, dus kan iedereen ook volop meegenieten van de gezelligheid van het grootste zeilevenement van Nederland. Lees meer »

Evi van Acker blij met bronzen medaille tijdens Miami OCR 2011

Evi van AckerEvi van Acker (BEL) zeilde tijdens de medalrace in de Laser radial klasse een derde plek met 5 cm tekort op de tweede en strandde op gelijke punten met de tweede in de einduitslag. Marit Bouwmeester (NED) kreeg een penalty tijdens de medalrace in de en moest twee rondjes draaien. Bouwmeester werd uiteindelijk achtste in de finale met de beste tien van het klassement. Met dat resultaat bleef het Friese talent op een vijfde plaats steken in de einduitslag. Lees meer »

januari 29th

Thierry Schmitter pakt zilver tijdens de Miami OCR 2011

Thierry SchmitterOp 28 januari won paralympisch zeiler Thierry Schmitter (NED) de zilveren medaille in de 2.4mR klasse tijdens de ISAF Wereldbeker wedstrijden in Miami. Hessels, Van de Veen en Rossen (NED) namen het brons mee naar huis in de Paralympische Sonar klasse. OP 29 januari, werden de medal races in de Olympische klassen gezeild op Biscayne Bay. Lees meer »

Robert Rosen Jacobson leverde beste solo-zeil prestatie in 2010

Robert Rosen JacobsonDe beste Nederlandse prestatie op het gebied van solo zeilen is in 2010 neergezet door Robert Rosen Jacobson. De jury van het Shorthanded Gala oordeelde dat hij, door zijn constante goede prestaties in het door Fransen gedomineerde Classe Mini circuit, de winnaar is van de Solo Challenge Award 2010. Lees meer »

januari 28th

Evi van Acker speelt haasje over met Marit Bouwmeester

Evi van AckerEr stond heel weinig wind in Miami op de vierde dag van de ISAF Wereldbekerwedstrijden. Laser Radial zeilster Marit Bouwmeester (NED) eindigde als 34ste in race zeven. Evi van Acker werd 3de en staat weer aan de leiding in het klassement. In sommige klassen werd niet gestart en in andere klassen werden wedstrijden ‘eruit geperst’, in omstandigheden die verre van ideaal zijn. Lees meer »

Tonnerre de Breskens 3 wint Key West Race Week 2011

Tonnere de Breskens 3De Tonnerre de Breskens 3 (Ker 46) van schipper/eigenaar Piet Vroon (NED) won negen van de 10 races tijdens de Key West Race Week 2011 en kaapte hiermede zeer dominant de overwinning in de IRC 2 klasse. De Tonnerre eindigde met maar liefst 18 punten voorsprong in het klassement op nummer twee, de Antilope (GS 43) van Willem Wester (GBR). Lees meer »

januari 27th

Marit Bouwmeester aan de leiding tijdens World Cup in Miami

Marit BouwmeesterMarit Bouwmeester pakte op 26 januari de leiding in het klassement van de Laser Radial klasse tijdens de ISAF wereldbekerwedstrijden in Miami. Met een overwinning in race zes van de serie ging Bouwmeester de Belgische Evi van Akker voorbij. In totaal doen 58 deelnemers mee. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen