Archief - jan 3, 2011

US-IRC handbook 2011

US-IRC handbook 2011Sailing World brengt traditiegetrouw elk jaar het US-IRC Handbook uit. Het is de Amerikaanse versie van diegene die wij in onze lage landen van de RORC en/of UNCL mogen ontvangen. Voor diegene die de IRC marketing bijbel nog niet kennen, deze jaarlijkse gids staat boordevol eigenaarsprofielen, tips om je boot te optimaliseren en reglementswijzigingen. Waarom ik hem deze keer op de voorpagina zet is voor Piet Vroons (NED) eervolle vermelding als snelste Engelse boot uit Denemarken. Deze kleine schoonheidsfoutjes van de Sailing World editors moeten we maar even voor lief nemen. Lees meer »

34ste America's Cup komt naar San Francisco

De competitie voor het oudste internationale sporttoernooi speelt zich na 15 jaar weer af in Amerikaanse wateren. San Francisco is verkozen als gaststad om de 34ste America's Cup te huisvesten. Het grootse party-event moet nog plaatsvinden, de locatie moet nog worden aangekondigd maar we weten al wel dat het op 5 januari zal zijn. Lees meer »

Na meer averij trekt Christophe Bullens zich terug uit de Velux 5 Oceans

De Belgische solo zeiler Christophe Bullens heeft beslist zicht terug te trekken uit de VELUX 5 OCEANS race na een hele reeks van technische problemen op zijn boot Five Oceans of Smiles too. Het laatste probleem dat verder racen onmogelijk maakte kwam slechts een uur nadat hij voor de derde keer Cape Town verlaten had om de rest van de vloot te vervoegen in de Indische Oceaan. Bij het zetten van het grootzeil, brak de rail opnieuw af, deze keer werd ook eens stuk carbon uit de mast gerukt. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen