Lijnenspecialist

Archief - dec 16, 2011

Kans op een witte Kerstrace

Weerkaart Kerstrace 2011De kans op een “witte” Kerstrace zit er opnieuw in. Niet zoals vorig jaar dat er eerst een sneeuwruimer aan te pas moet komen, maar toch… De buien kunnen met momenten een winters karakter krijgen, dat wil zeggen, met momenten kan er wat smeltende sneeuw en korrelhagel in de buien opduiken. Daar bovenop zal de stevige NW bij temperaturen van 6 à 7°C wel voor een winters gevoel zorgen. Maar dat laat de eerste glühwein des te beter smaken. Of is het jenever? Lees meer »

Vervroegde finish in Transat B to B wegens noodweer (video)

De Transat B to B werd voor het eerst gezeild in 2007 en kwam er op vraag van verschillende IMOCA-schippers. Na de finish in de dualhanded-gevaren Transat Jacques Vabre moesten de Open 60 voeters op één of andere manier toch teruggevaren worden naar het oude continent, dus waarom niet meteen terug racen dacht men luidop, solo deze keer. Op die manier konden potentiële Vendée Globe kandidaten voldoende sologevaren zeemijlen voorleggen om mee te mogen doen in het zeilcircus rond de 3 beroemde kapen. Lees meer »

Evi Van Acker over haar penalty in de Medal Race

Evi van AckerEvi Van Acker landde woensdag heel vroeg in de ochtend op de luchthaven van Schiphol en werd daar opgewacht door haar vriend en familie . Evi kwam thuis met een zilveren medaille die ze behaalde op het WK Laser radial zeilen in Australië. Eerder op het WK behaalde Evi al het BOIC ticket voor de Olympische Spelen in Londen. Dezelfde avond nog organiseerde de Vlaamse Yachting Federatie (VYF) een warm onthaal in het Huis van de Sport in Gent. Ook ClubRacer was van de partij en ik kon haar strikken voor een openhartig interview over de Medal Race. Lees meer »