Archief - feb 2011

februari 28th

Velux 5 Oceans: Ongemeen spannende strijd om podiumplaatsen in etappe 3

Derek HartfieldBrad van Liew is met zijn Le Pingouin nu al zeker (hout vasthouden) van een derde opeenvolgende etappewinst in de Velux 5 Oceans; Met nog een dikke 200 mijl te gaan tot in de Urugayaanse badplaats Punta del Este heeft hij nog steeds méér dan 300 mijl voorsprong op de huidige tweede, de Canadees Derek Hartfield (zie foto). Lees meer »

'Hell on High Water' vanavond op TV

Vanavond op 2BE om 22u30 de spraakmakende buitenlandse documentaire 'Hell on High Water'. Op 26 december 1998 namen ruim honderd zeiljachten en duizend zeilers deel aan een van de gevaarlijkste zeilwedstrijden ter wereld. Zes zeilers lieten het leven tijdens deze dramatische editie van de Sydney to Hobart Yacht Race. Lees meer »

Flying Dutchman klasse op zoek naar talenten

Flying DutchmanDe Nederlandse Flying Dutchman Organisatie (NFDO) heeft een ready-to-race FD-promoboot beschikbaar gesteld voor een potentieel nieuw FD-team om het seizoen 2011 deel te kunnen nemen aan FD-wedstrijden. Een uitgelezen kans om deze snelle dinghy te ervaren, zonder een boot te hoeven aanschaffen! Lees meer »

februari 25th

Tonnerre de Breskens 3 wint Caribbean 600

Tonnerre de Breskens 3Piet Vroon's Ker 46, Tonnerre de Breskens 3, passeerde de finishlijn na drie dagen zeilen. Piet en bemanning konden de RORC Caribbean 600 in de IRC 1 divisie echter niet zonder slag of stoot op hun naam schrijven. Tot aan Guadeloupe konden ze genieten van een fantastische rit totdat ze gevangen werden door windstilte, als een wesp in een spinnenweb die de bootsnelheid herleide tot 0 knopen. De Tonnerre vocht om zich vrij te krijgen maar bleef stil liggen voor maar liefst 7 uur. Lees meer »

februari 24th

First 31.7 klasse gaat opnieuw matchracen

First 31.7De First 31.7 matchrace wedstrijden op zondag 13 maart zijn een mooie variant op de maandelijkse Grevelingen cup winterwedstrijden waar momenteel 16 First 31.7's aan deelnemen. Wedstrijdleider is Andre Vermaat en die heeft inmiddels aangetoond dit soort evenementen prima te kunnen organiseren. Lees meer »

Lisa Westerhof wegens ziekte voorlopig aan de kant

Lisa WesterhofZeilster Lisa Westerhof zal de komende periode niet in actie komen. Bij Westerhof werd de ziekte van Pfeiffer geconstateerd. Voorlopig neemt de zeilster uit de Nederlandse Kernploeg rust. Haar herstel verloopt voorspoedig. Het is nog onbekend wanneer de Scheveningse weer in actie zal komen. Lees meer »

februari 23rd

Rambler 100 breekt Caribbean 600 Monohull record

Rambler 100Dat het maxi zeiljacht Rambler 100 potten ging breken hadden we enigszins al aangekondigd in onze Rolex Fastnet Race aankondiging. George David's 'canting keel speed machine' Rambler 100 passeerde vanochtend de finishlijn in Antigua met een gezeilde tijd van 1 dag 16 uur 20 minuten en 2 seconden. Rambler 100 verbetert hiermee het Caribbean 600 Monohull race record met bijna 4 uur dat destijds werd neergezet door zijn rivaal Mike Slade met de ICAP Leopard. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen