Archief - mrt 2011

maart 31st

IRC meting in Zeebrugge op 16 april

IRC metingOp zaterdag 16 april 2011 zal er een gezamenlijke weging plaatsvinden in RBSC Zeebrugge. Afhankelijk van het aantal boten zal sowieso de voorrang uitgaan naar het wegen van de boten. Indien er op die dag nog tijd over is kan ook de boot of zeilen gemeten worden. Lees meer »

maart 30th

Big Lift | TU Delft "Slag om Delft" matchrace evenement

Slag om DelftOp Zondag 22 mei zal in de Delftse binnenstad voor de zevende maal het spectaculaire J/22 matchrace evenement "Biglift Slag om Delft" georganiseerd worden door de Delftse Studenten Wedstrijd Zeilvereniging Broach. Lees meer »

Princess Sofia Trophy in Palma de Mallorca bijna van start

Princess Sofia TrophyMet nog 485 dagen te gaan tot de start van de Olympische Spelen hebben meer dan 600 zeilteams uit 53 landen zich ingeschreven voor de Trofeo SAR Princesa Sofia MAPFRE inclusief de zeilers van de Nederlandse Kernploeg. Onder Belgische vlag zeilt het 49er duo Yannick Lefebvre - Matthieu Janssens. In de Laser klasse zien we de Belgische delegatie Nikolaas Van de Loock, Wannes Van Laer en Lander Balcaen. En in de Laser Radial klasse zijn ook Evi Van Acker en Marie Van Laer ook van de partij. Lees meer »

maart 29th

Redan en Escxape de grote winnaars van de IJspegel trophy 2010/2011

IJspegeltrophy 2010/2011Het is zomertijd en de zon schijnt op deze laatste IJspegel van dit seizoen. Jan de Bruin brengt zijn prijs van vorig jaar mee naar de prijzen commissie. Suus komt met Loes en Jeroen Tans is ook weer van de partij. 1,6 zeemijl ten Noorden van de haveningang gaat het anker erin. Voorlopig staat er meer wind dan verwacht. De wind blijkt echter een zeer wispelturig karakter te hebben. De bovenboei gaat eerst op 70 graden om vlak voor de start nog naar 60 graden te gaan. Bij de start zakt de wind wat in. Lees meer »

Van Uden Reco Stellendam Regatta verwelkomt Swan 45 klasse

Swan 45De Van Uden Reco Stelledam Regatta is al jaren de eerste zeilwedstrijd van het seizoen. In 2011 is zij ook de eerste wedstrijd waar de Swan 45 one design haar krachten onderling gaat meten. Een aantal vaste deelnemers starten dit jaar in de Swan 45. De klassenorganisatie heeft gemeld dat er zes Swan 45’s aan de start verschijnen. Lees meer »

JPH pakt overall prijs tijdens winterserie in Drimmelen

Winterserie in DrimmelenWat begon met een verwachting dat het niet zou waaien werd het toch een zalig briesje uit oost, noord oost met een lekker zonnetje op ieders voorhooofd. De laatste wedstrijd van de zeilmakerij.com winterserie Drimmelen was er één die op de North Sea Regatta niet zou misstaan. Lees meer »

Olympische Spelen is alles wat de klok slaat voor Pieter-Jan Postma

Pieter-Jan PostmaTrainen, goed eten, op tijd slapen, intens samenwerken, veel reizen, overleggen en nog meer trainen. Alles wat de Nederlandse Finn zeiler Pieter-Jan Postma (29) op dit moment doet, moet hem naar de Olympische Spelen van 2012 brengen. De komende maanden staan naast vijf World Cups, ook de Pre Olympics, een Europees Kampioenschap en het Wereld Kampioenschap op zijn programma. "Ik ben benieuwd waar ik sta." Lees meer »