Archief - apr 26, 2011

Van Uden Reco Stellendam Regatta geplaagd door onstabiele wind

Van Uden Reco Stellendam Regatta 2011Afgelopen weekend werd de Van Uden Reco Stellendam Regatta in zonnecrème factor 50 condities gezeild. Voor de wedstrijdleiding een nachtmerrie om voor de IRC en ORC klassen goede windward leeward banen te organiseren. Meermaals gebeurde het dat er aan de start een stabiele NO wind stond terwijl aan de benedenwinds boei de zeebries woei en voor een NW wind zorgde. Dit zorgde voor lange uitsteltijden, afgebroken wedstrijden en inkortingen van de baan. Lees meer »

Lenco Regatta 2011 in laatste weekend juni

Lenco RegattaOp het IJsselmeer wordt het laatste weekend van juni (25 en 26 juni) voor de derde keer de Lenco Regatta gehouden, die dit jaar voor het eerst ook is opgenomen in de ORC-Clubcompetitie en ook weer onderdeel uitmaakt van de IJsselmeercup. Deze wedstrijd op het IJsselmeer staat open voor ORC 1 tot en met 5, Pion, FF 65, Max Fun 25, X35, J22, First 31.7, Laser SB3, Melges 24 en een ongemeten klasse. Als lokatie is traditioneel gekozen voor Flevo Marina Lelystad, een gezellige lokatie waar bovendien alle faciliteiten aanwezig zijn. Lees meer »

Deltaweek 2011 brengt meer activiteiten in de havenplaatsen

Deltaweek 2010Tijdens de 41ste Deltaweek zullen er meer activiteiten plaatsvinden in de havenplaatsen waar de vloot langs trekt. Gedurende de week racen de deelnemers via Sint Annaland, Wemeldinge en Yerseke naar Colijnsplaat voor het tweede wedstrijdweekend. De lokale verenigingen zetten zich in om op de bewuste dagen onder meer avondwedstrijden en braderieën te organiseren. Ook aan de jeugd wordt ruimschoots aandacht besteed. Van 1 tot en met 10 juli 2011 moet Zeeland in het teken van de Deltaweek staan. Lees meer »