Archief - apr 6, 2011

Evi Van Acker als tweede de Gold fleet in tijdens de Princess Sofia Trophy

Evi Van AckerZowel vandaag als gisteren werd de eerste race gezeild met wind uit NO en de tweede met zeewind. “Dus...veel wind, afnemend tot niets, helemaal draaien en weer opkomen: veel wachten met andere woorden” lezen we op het blog van Evi Van Acker. Ze zeilde een tweede en elfde plek. Na 6 races en 1 aftrek klimt Evi naar een tweede plek in de Gold fleet, achter Paige Railey (USA) en voor Marit Bouwmeester (NED). Lees meer »

Internationale Optispring Regatta voor Optimist breidt deelnemersveld uit tot 170

De Internationale Optispring Regatta voor Optimist wordt dit jaar voor de tweede maal in de Marina van Port Zélande (NED) gezeild op 9 en 10 april 2011. Zowel voor de Belgische als de Nederlandse optimisten is dit de eerste selectiewedstrijd van het jaar voor het EK en WK Optimist zeilen 2011. Lees meer »

Ook Team Korea mag meedoen in de 34ste America's Cup

America's Cup AC45Voor de eerste keer in het 160-jarige bestaan van de America's Cup wordt de uitdaging aangegaan door een Zuid Koreaans jachtclub. De Sail Korea Yacht Club, vertegenwoordigd door Team-Korea, is officieel aanvaard als een uitdager voor de 34e America's Cup. We tellen een geheime uitdager minder, nog drie te gaan. Lees meer »

Barcelona World Race: beide winnaars zijn gekend

In Barcelona finishte maandagmiddag 4 april Virbac-Paprec 3. Zowat 23 uren later was het de beurt aan Mapfre. Daarmee zijn beide winnaars gekend. Euh, beide winnaars?? Jean-Pierre Dick en Loïck Peyron winnen in 93 dagen, 22 uren, 20 minuten en 36 seconden deze non-stop duo wereldomzeiling, maar weliswaar met de nodige pitstops. En dus zijn voor velen de echte non-stop winnaars het Spaanse duo Iker Martinez en Xabi Fernandez. Lees meer »