Archief - mei 12, 2011

RS Eurocup in Bruinisse dit weekend

RS 100Aanstaand weekend 14-15 mei wordt vanuit Bruinisse de Eurocup gezeild in de RS 100 en de RS 500. Naar verwachting zullen er 40 boten uit verschillende landen aan de start verschijnen. Zeilers uit Nederland, Engeland, Duitsland en Denemarken zeilen het hele weekend 7 wedstrijden in 2 verschillende klasse. Lees meer »

Twilight Race seizoen 2011 goed van start

Twilight RaceNiet minder dan 34 boten verschenen woensdagavond aan de start voor de eerste Twilight Race van het nieuwe zeilseizoen. Wij van ClubRacer waren ook van de partij en zagen in Wemeldinge een bonte verzameling boten waaronder sportboten, daysailors, gemeten en ongemeten zeiljachten. Zelfs een heuse 50 voeter, de nieuwe X van Werner Van Walle, mocht niet ontbreken. Allemaal in één vloot onder SW rating. Lees meer »

What is this nonsense - 'cruising class'

Start Vuurschepenrace 2010Sail-World.com reageert op het bericht Toerklasse toegevoegd aan Vuurschepenrace 2011. Dit North Sea Regatta persbericht werd onlangs ook internationaal verspreid door de press officer van dienst en opgepikt door één van 's werelds meest bekende websites voor toerzeilers. Sail-World.com redactrice Nancy Knudsen reageert bitsig en wil aan iedereen duidelijk maken dat toerzeilen geen 'second-class racing' is. Lees meer »