Archief - mei 17, 2011

Telefonica begint Volvo Ocean Race kwalificatie

TelefonicaNadat eerder deze week Camper na drie weken op zee zijn 2000 mijls kwalificatie behaalde is nu de nieuwe VOR 70 Telefonica aan de beurt voor de verplichte proef die het Volvo Ocean Race wedstrijdreglement voorschrijft. Vandaag is voor Telefonica een nieuwe fase in gegaan sinds zijn tewaterlating vorige week. Het optimaliseren en afstellen van de boot onder echte zeilcondities is begonnen. Lees meer »

Pieter-Jan Postma en Nederlands Matchrace team genomineerd voor de Olympische Spelen Londen 2012

Nederlands Matchrace teamHet Nederlands Olympisch Comité * Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF) bevestigt vandaag dat zeiler Pieter-Jan Postma en de zeilsters van het Nederlands Matchrace team genomineerd zijn voor de Olympische Spelen Londen 2012. Ook zeiler Thierry Schmitter is officieel genomineerd voor de Paralympische Spelen. Lees meer »

Jean Reno en Eva Padberg aan boord van de nieuwe TP52 AUDI ALL4One (video)

in

Jean Reno & Eva PadbergOp 16 mei werden in Cascais (POR) twee internationale beroemdheden gespot aan boord van de TP52 AUDI ALL4One: de Franse acteur Jean Reno en het Duitse model Eva Padberg. Ter gelegenheid van de doop vormden Jean en Eva het godfather-godmother koppel en zeilden met de gloednieuwe TP52. Lees meer »

Gratis lezing regels wedstrijdzeilen op vooravond Charity Cup

regels wedstrijdzeilenDenk jij alles te weten over de regels wedstrijdzeilen of wil je bijleren? Kom dan vrijdagavond 27 mei aan het Goese Sas je kennis over de regels van het wedstrijdzeilen testen. Henk Plaatje van het Watersportverbond (secretaris van de zeilraad, medewerker wedstrijdsport, medewerker handicapklassen en maker van o.a het regelschrift en de website watersportplaatjes.nl) zal voor ons zeilers in ongeveer 2 keer een uur een lezing verzorgen over wedstrijdregels en situaties. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen