Archief - mei 24, 2011

Delta Lloyd Regatta kent winderige openingsdag

Marit BouwmeesterDe Delta Lloyd Regatta zet de trend door van de vorige Europese zeilwedstrijden van het ISAF Sailing World Cup circuit, namelijk een winderige openingsdag. De sterke noordoostenwind in Medemblik zorgde voor genoeg spanning en uitstekende racecondities in alle klassen. Lees meer »

Delta Lloyd Regatta van start

Delta Lloyd RegattaDe Delta Lloyd Regatta, het 5de evenement van het ISAF Sailing World Cup circuit, is vandaag van start gegaan in Medemblik (NED). Een slordige 600 boten in tien Olympische klassen en de paralympische 2,4 uit 61 landen zijn deze ochtend het water opgegaan om te zeilen voor de Sailing World Cup punten en de titels. Lees meer »

Michel Kleinjans moet opgeven tijdens de Normandy Channel Race

Rond 9 uur vanochtend is de 'Marie Toît – Caen la Mer' (Roaring Forty 2) met schipper Michel Kleinjans (BEL) en co-schipper Marc Lepesqueux (FRA) tegen een onbekend object gevaren. De directe impact was aan het stuurboord roer en is daarbij afgebroken. Een domper op de feestvreugde want op dat moment lag de Class 40 van Michel Kleinjans aan de leiding van de Normandy Channel Race met 3 zeemijl voorsprong op achtervolger 'Port de Caen Ouistreham'. Lees meer »

De eerste GCO Almere Regatta is een feit (video)

GCO Almere RegattaHet is mooi weer als op zaterdagmorgen het startschip “Etta” uitvaart.
Kees, de schipper, moet wel even goed sturen om de tweemaster de haven uit te krijgen, maar dan varen we toch op een vlak IJsselmeer, waar een licht briesje staat. De eerste GCO Almere Regatta staat voor de deur. De wind is zuid en voor de wedstrijdleider even een gepuzzel waar een mooie op en neer baan neer gelegd kan worden, zonder dat de vaargeul er midden door loopt. Uitdam wordt de plek en rond 0900 uur ’s morgens gaat het anker van de Etta, met Uitdam aan de horizon, erin. Lees meer »