Archief - mei 30, 2011

Ramsgate Week 2011: Laatste dag inschrijving met korting

Ramsgate Week 2011Ramsgate Week, de jaarlijkse zeilwedstrijd georganiseerd door de Royal Temple Yacht Club, sluit op 31 mei de inschrijvingen met 50 pond korting. Nadien kan er nog ingeschreven worden maar dan is het aan de volle prijs. Ook zijn er dit jaar voor de Ramsgate Week deelnemers kortingen op de havengelden. Deelnemers die ingeschreven zijn voor de volledige week krijgen 30% korting op het havengeld. Lees meer »

Probeer als een van de eersten de nieuwe Volvo Ocean Race Game!

Volvo Ocean Race GameDe Volvo Ocean Race 2011-2012 komt eraan in oktober en dus zijn ook de voorbereidingen begonnen voor de nieuwe Volvo Ocean Race Game. In deze virtuele zeilrace volg je de echte Volvo Ocean Race op de voet. Wat de deelnemers voor de kiezen krijgen, komt ook in de vaarroute van de spelers terecht. Allemaal op hetzelfde moment dat de race zelf plaatsvindt! Lees meer »

Sharpie klasse viert 80-jarig bestaan op Spiegelplas

Sharpie klasseOp zaterdag 4 juni organiseert Watersport Vereniging de Spiegel het jubileumevenement ter ere van het 80-jarig bestaan van de 12m² Sharpie klasse. Van deze uit 1931 stammende tweemans zwaardboot zijn er in Europa nog circa tweehonderd aanwezig. Naar verwachting zullen dertig Sharpies hun opwachting maken tijdens dit feestelijke evenement. Lees meer »

Een uitdagende 40 mijl van Bru

40 mijl van BruOp zaterdagochtend 28 mei 2011 verzamelen de deelnemers aan de 40 mijl van Bru zich in de tent op de Jachthaven Bruinisse. Wedstrijdleider Ger Bayens neemt nog eenmaal de belangrijkste punten van de wedstrijd met de schippers en hun bemanning door. Dit is nodig aldus de organisatie, want een recordaantal van honderdvijftig doublehanded teams heeft zich aangemeld voor de wedstrijd. Lees meer »

Zwaarste Extreme 40 crash van 2011 (video)

Extreme 40 crashDag 3 van de Extreme Sailing Series in Istanboel produceerde een van de zwaarste Extreme 40 crashes ooit. In vlagerige condities, op weg naar de boventon, crashte Alinghi op volle snelheid in Team Extreme. Een klassiek bakboord stuurboord (regel 10) incident ging vooraf, Alinghi trachtte af te vallen om achter Team Extreme uit te komen maar in plaats daarvan accelereerde ze zo hard en boorde een drijver in de achterkant van Roland Gaebler's (GER) Team Extreme. Na lees verder de video. Lees meer »

Nederland en Australië claimen de top medailles in Medemblik

Delta Lloyd RegattaMet 6 medailles elk, hebben de Nederlandse en Australische zeilers de meeste medailles verzameld tijdens de Delta Lloyd Regatta in Medemblik. Nederland nam beslag op 4 gouden en 2 bronzen medailles. Goud in de 2.4, 470 damens, Laser Radial en Match Racing damens. Brons in de 2.4 en de Laser. Als gevolg daarvan zal het Watersportverbond bij NOC*NSF drie nieuwe teams voordragen voor een Olympische nominatie voor London 2012. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen