Archief - jun 2011

juni 30th

Bodegraven/Reeuwijk nog steeds aan de leiding na tweede dag Nationaal Regenboog Evenement

 Nationaal Regenboog EvenementHet was een spannende tweede dag van het Nationaal Regenboog Evenement op het Braassemeer in het Groene Hart. Koploper Bodegraven/Reeuwijk kreeg een zware dobber aan het Groene Hart, die vandaag een invaller aan het roer had zitten. Het verschil bedraagt nog slechts een punt. Aalsmeer klom ondanks een gescheurd grootzeil op naar de derde plaats overall. Niet alleen op het water gebeurde er van alles, ook op de wal bruiste het. Lees meer »

DRV wint 8ste Twilight Race met slechts 1 seconde verschil

DRV wint 8ste Twilight RaceDe verwachte matchrace tussen de DRV en de CaféRacer, twee Melges 24's, tijdens deze Twilight Race bleef uit. De DRV nam na twee general recalls de beste start en bleef de hele wedstrijd met de snellere boten voorop. De CaféRacer was genoodzaakt na een minder goede start risico's te nemen qua tactiek en handeling en kende hierbij van het begin tot het einde een mega clusterfuck-up (van gennaker in de knoop rond het hoofdwand tot gennakerval in de lucht). Game set, les geleerd. De line honeurs waren voor Cedo Nulli (moet ook volgens handicap) maar de voorsprong was niet voldoende want de Scud (First 40.7) nam het zilver mee naar huis. Lees meer »

North Sea Regatta special op RTL 7 nu zaterdag

North Sea Regatta special op RTL 7Zaterdagmiddag om 15.30 uur zal een half uur durende North Sea Regatta special worden uitgezonden op RTL 7. Tussen al de tuinklus- en kookprogramma's gaan vele TV kijkers verbaasd opkijken van het zeilend geweld voor Scheveningen (NED). De Deltaweek deelnemers kunnen ook nagenieten, zij programmeren hun HD digicorders voor opname want Qua Media heeft een compilatie gemaakt van de vele uren materiaal die tijdens de North Sea Regatta werden gemaakt. Lees meer »

Deltaweek 2011 kent 142 voorinschrijvingen

Voor de Deltaweek 2011, het jaarlijkse Zeeuwse zeilspektakel, staat de teller op 142 voorinschrijvingen. Aanstaande vrijdag staat voor de jachten al de aanbrengrace van Krammersluis te Bruinisse naar Zierikzee op het programma. Vanaf zaterdag barsten daar de sportieve competitie en het feest op de wal los. Lees meer »

Nationaal Regenboog Evenement: zeilteam Bodegraven/Reeuwijk na eerste dag aan de leiding

Nationaal Regenboog EvenementHet zeilteam Bodegraven/Reeuwijk gaat aan kop na de eerste dag van het Nationaal Regenboog Evenement op de Kagerplassen. Stuurman en vijfvoudig olympiër Mark Neeleman (NED) pakte samen met zijn bemanning Gerard van der Krogt (NED) en Pieter van Reeuwijk (NED) twee paaltjes. De derde was voor Rob de Kraa (NED), Gerben van der Werff (NED) en Thomas Allart (NED). Zij vertegenwoordigen het Groene Hart Bureau van Toerisme, dat voorlopig tweede overall staat. Hun teamgenoten van het Groene Hart nemen de derde plek in. Lees meer »

juni 29th

Tour de France à la Voile: Blankenberge brengt Belgen geen geluk

Tour de France à la VoileDe vijftien M34's hebben Blankenberge bereikt, er overnacht, een onweer uitgezeten, een wedstrijdje gezeild, pintje gedronken en dan gisterenavond weer doorgezeild naar Calais. De etappe van Duinkerke naar Blankenberge, één lang reachrak van start tot finish, begon veelbelovend voor de Belgen: in zesde positie rond het eerste merkteken, maar dan blijkt de ervaring en gezeilde mijlen toch door te wegen. Lees meer »

juni 27th

Een vliegende start voor een historische race met meer dan 1900 zeiljachten

Round the Island RaceDe Round the Island Race werd dit jaar gekenmerkt door het zware weer dat de zeilers te verduren kregen. Na het uitgeven van de laatste weerberichten trokken vele kleinere deelnemers zich terug uit de wedstrijd, anderen gingen toch dapper ten strijden voor een avontuur van 50 zeemijl rond het eiland Wight. Sundowner een kleine Contessa 26 won de Gold Roman Bowl, de prijs voor de overall winnaar op handicap. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen