Archief - jun 1, 2011

North Sea Regatta 2011 van start met de Vuurschepenrace

VuurschepenraceDinsdagavond 31 mei is de vloot van 64 Vuurschepenracers gestart voor een zeezeilwedstrijd van 110 mijl richting Harwich, de openeningswedstrijd van de North Sea Regatta 2011. Er stond voor de kust van Scheveningen een aanlandige wind van een kracht of vijf, deze zorgde wegens het ondiepe water voor korte en hoge golven. Lees meer »

Een bewogen Charity Cup 2011

Charity Cup 2011Op vrijdagavond 27 mei begon aan het Goese Sas de 5de Charity Cup met een lezing van Henk Plaatje over wedstrijdregels en wedstrijdsituaties. Op zaterdag waaide het behoorlijk en bij velen werd een rif gestoken. Na een uistel van ongeveer 15 minuten werden de eersten weggeschoten. De Touch of Glory (First 40.7) met het ClubRacer Team aan boord schoot weg en sloeg direct een gat. Zij wonnen de dagprijs in de ORC klasse. Lees meer »

Blank Race #2

“Zuidwest 6, in de loop van de dag aantrekkend tot 7 en meer”: met andere woorden een dubbeltje op zijn kant voor de 2de Blank Race van 2011. Desalniettemin waren de vele aanwezige zeilers meer dan gretig om opnieuw te racen en uiteindelijk koos het wedstrijdcomité tot ieders vreugde voor een mooi parcours onder de kust, met mogelijkheid tot afkorting. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen