Archief - jun 24, 2011

Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij winnen opnieuw de Texel Dutch Open

Mischa Heemskerk en Bastiaan TentijOp vrijdag 24 juni 2011 wonnen Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij opnieuw de Texel Dutch Open. Met drie paaltjes op rij prolongeren ze vandaag hun Nederlandse titel catamaran zeilen. Het zilver gaat naar Coen de Koning en Thijs Visser, gevolgd door de Australiërs Adam Beattie en Jamie Leitner. Lees meer »

Twilight Race 7 kent grote verschuiving in de uitslag

Twilight RaceLag het dooreen schudden van deze Twilight Race uitslag aan de kortere baan, de windstoten of de bemanningswissels, wie zal het weten? Wat we wel weten is dat vele boten die we normaal altijd in de top 5 terugvinden deze keer compleet de mist in gingen (die er niet was). We zien de Magnifique (First 3,.7) van Johan-Dirk Van Der Endt (NED) vermeldenswaard de top 3 induiken. Bij deze is het dus bewezen dat zeilmakers goede zeilers zijn want de 'Magnifique' werd versterkt door Maxim Van Pelt (BEL). Lees meer »

Weinig wind en veel frustratie tijdens het ORCi wereldkampioenschap (video)

Lenco - WK ORCiVan 18 tot 25 juni wordt in Cres het ORCi wereldkampioenschap gezeild en dit onder zeer wisselende omstandigheden met meestal weinig of geen wind. Onder de 119 deelnemers vinden we de Nederlandse boot 'Lenco' (Salona 37) terug, nu onder leiding van schipper/stuurman Erik Van Vuuren (NED). Na de offshore en een inshore wedstrijd staan ze 44ste in het groep B tussenklassement met 63 boten. Groep B wordt momenteel gedomineerd door de Italianen met twee Grand Soleil 40R's, 'Vahani' 5' en 'Despeinada', gevolgd door 'Next Team' een aangepaste X-35. Lees meer »

Team Delft Challenge doet niet meer mee aan de Tour de France à la Voile 2011

Team Delft ChallengeVandaag start in Duinkerke de Tour de France à la Voile met de traditionele proloog, die niet meetelt voor de punten. In de lijst van deelnemende teams valt het op dat er één team is dat blijkbaar de handdoek in de ring heeft gegooid: de Nederlanders van Team Delft Challenge. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen