Archief - jun 6, 2011

Ramsgate-Nieuwpoort: Snelle Vliet de snelste, Prince de Pétarcq de winnaar

De IRC-vloot kregen zaterdag een 50 mijls spirak naar Boulogne cadeau, de CR-vloot mochten met een knikje in de schoot terug naar België richting Nieuwpoort. Het werd voor de CR-boten een redelijk snelle wedstrijd. De Snelle Vliet (Dynamic 43) was zaterdagnamiddag na amper 6u30 zeilen al binnen, de Jokken III (Spirit 32) sloot de rij en had twee uur meer nodig voor de 50 zeemijl bij een pittige NNO-wind. Lees meer »

Het leven zoals het is: havenmeester bij de WSKLum…

Havenmeester WSKLum: “Ze zijn hier vanochtend komen zeggen dat er dertien schepen met een wedstrijd vanuit Ramsgate naar hier komen, en dat ik twee - misschien drie - plaatsen moest voorzien voor boten die een week zouden blijven. Maar nu zijn het er een pak meer en ik heb hier absoluut geen plaats! Ik weet niet waar ik die boten moet leggen want we zitten propvol”. De regel in de Sailing Instructions bij de Ramsgate - Nieuwpoort dat de deelnemers op een week gratis ligplaats konden rekenen, schoot deze brave man duidelijk in het verkeerde keelgat. Lees meer »

Oostende-Ramsgate anno 2011: Moana doet het in minder dan acht uur

Niet minder dan 43 schippers hadden de voorbije weken na vaak lang aandringen of ellenlange smeekbedes net genoeg bemanningsleden weten te ronselen om de startlijn te halen van dé klassieker van de Belgische zeezeilkalender: Dover Strait Race. De files op weg naar Oostende op woensdagavond kreeg iedereen er gratis bij. Lees meer »

North Sea Race 2011 werd zware beproeving voor de vloot

North Sea Race 2011De North Sea Race 2011, onderdeel van de North Sea Regatta, werd een zware beproeving voor de 85 deelnemende jachten. De sterke noordoostenwind maakte er een lange aan-de-windse oversteek van Harwich naar Scheveningen van. Na 18 uur, 38 minuten en 20 seconden pakte de Oystercatcher XXVIII, de Humphreys 54 van Richard Matthews (GBR), zaterdagmorgen 4 juni de line honours. Lees meer »