Archief - jul 2011

juli 31st

Rolf De Jong en Esther Pothuis na Europees kampioen nu ook wereldkampioen Flying Junior!

Van 24 t/m 28 juli werd in Nieuwpoort het WK Flying Junior 2011 gezeild. Nadat Rolf De Jong en Esther Pothuis (NED) op de eerste dag van het WK slechts op een teleurstellende zevende plaats stonden, vreesden we dat ze reeds een kruis konden maken door hun WK-ambities. Na een sterke tweede dag kwam De Jong-Pothuis echter al terug tot op de tweede plaats, met Japan op 1 en 3. Lees meer »

juli 30th

Bert Bossyns: "tweede ettape Transgascogne gaat heel strategisch worden"

Wat een beetje kinesitherapie en rust bij een zeiler kunnen doen. Pijn weg, moreel opgevijzeld. Bert Bossyns klonk strijdvaardig voor hij aan de tweede etappe van de Transgascogne race begon. Vandaag startte Bert om 12u02 precies voor Ribadeo, Spanje. “Met de voorspelde flutwind gaat het een héél strategisch spel worden” vertelde Bert ons voor het vertrek. Lees meer »

Ultieme Olympische test volgende week van start in Weymouth

Yannick Lefèbvre en Matthieu JanssensOp 4 augustus start het Olympische testevenement zeilen. De afsluitende medalraces worden gevaren van 11 tot en met 13 augustus. Met nog een jaar te gaan voor de start van de Olympische Spelen in Londen is deze regatta in meerdere opzichten de ultieme test voor de Nederlandse en Belgische zeilers. Lees meer »

Alan en Fiona Kernick winnen Delphis Dart 18 wereldkampioenschap

Alan Kernick en Fiona KernickOp de laatste dag van het Delphis Dart 18 wereldkampioenschap werd nog fel voor de titel gestreden. De 9de race werd van begin tot eind geleid door de Belgen Patrick en Henri Demesmaeker. Jeugdteam Philip Hendrickx en Gaetan Bols uit België streden met de Engelsen Dan Norman en Melanie Rogers voor de tweede plaats. Uiteindelijk trok Dan Norman aan het langste eind en finishte tweede. Hendrickx en Bols werden derde. Dit betekende dat team Norman-Rogers de laatste race moesten winnen om het evenement van Alan en Fiona Kernick uit Engeland te winnen. De strijd om de titel was dus nog steeds niet gestreden. Lees meer »

Zweden en Duitsland winnen Delta Lloyd Jeugd WK 470

Delta Lloyd Jeugd WK 470Op 29 juli vonden in Medemblik de medal races plaats van het Delta Lloyd Jeugd WK in de Olympische 470 Klasse voor heren en dames. Gedurende zes dagen zeilden 60 herenteams en 32 damesteams uit totaal 26 landen om een plek in de grote finales te bemachtigen. In de beginfase van het evenement leken de medaillekansen voor het Nederlands damesteam Nina Keijzer en Anneloes Van Veen zeer groot. Uiteindelijk belandden de meiden met een achtste plek naast het podium. Lees meer »

juli 29th

Ronald Veraar, Robert Janssen en Joost Brouwer winnen Europees kampioenschap J/22

in

Ronald Veraar, Robert Janssen en Joont Brouwer26 teams uit Nederland, Duitsland en Frankrijk streden van 23 t/m 26 juli tijdens de Travemünder Woche (GER) om de Europese titel in de J/22 klasse. Het Europees kampioenschap J/22 kenmerkte zich met veel wind dit jaar, tijdens de eerste dag van het kampioenschap konden er al geen wedstrijden gezeild worden wegens te veel wind. Lees meer »

juli 28th

Bert Bossyns zeilt eerste manche Transgascogne uit met open scheenbeen en gekneusde schouder

Bert BossynsDe verwachtingen lagen hoog, want voor Bert Bossyns is de Transgascogne race een ultieme stepstone naar de trans-Atlantische race. Maar door een ongelukkige val aan boord, kwetste hij zich. Daardoor gingen alle manoeuvres in slow motion. Niet bevorderlijk voor een race op het scherp van de snee. Hij zeilde de etappe naar Ribadeao, Spanje toch uit. Maar finishte als 14de en met een grote ontgoocheling. Lees meer »