Archief - aug 2011

augustus 31st

Belgen verrassen in Open Belgisch kampioenschap Draken

Open Belgisch kampioenschap DrakenNa drie dagen intensief wedstrijdzeilen zijn het de Belgen die het internationale gezelschap het nazien geven. Alex Helsen finisht 1ste en 2de in de twee manches van vandaag. Ben Van Cauwenbergh wordt door zijn 2de en 7de stek, vijfde in de algemene rangschikking. “We hebben slim gebruik gemaakt van de stroom die in deze periode van springtij flink doorjaagt,” zegt een breedgrijnzende stuurman Alex Helsen na de race. Lees meer »

Ster-zeilers in de Spankerklasse tijdens het ONK

SpankerRenee Groeneveld en Marije Kampen (NED) gaan de strijd aan in de Spanker tijdens het ONK. Beiden zeilsters waren lid van de kernploeg voor de Yngling in aanloop naar de Olympische spelen in Qingdoa. Renee Groeneveld mengde zich tot voor kort ook in het matchracen met de Eliot 6M. Ze zullen het onder ander moeten gaan opnemen tegen 14- en 10-voudig Nederlands kampioenen Kees de Vries en Frans van Schellen die als team de laatste 5 jaar onverslagen zijn. Lees meer »

Cees van Asselt en Nolty Geijssen winnen jeugd ONK Hobie Dragoon

Cees van Asselt en Nolty GeijssenAfgelopen weekend verschenen op het ONK Hobie Cat maar liefst 17 Dragoons op de startlijn. De 10-16 jarigen braken hiermee alle records bij het junior catamaranzeilen. Na twee dagen training vooraf in prachtig weer werd het NK zelf een zware dobber. Onweer, regen en veel wind teisterden de jonge zeilers op de zee bij Noordwijk. Hierdoor waren er relatief veel DNF’s en DNS’en. Lees meer »

Cowes schrijft fantastische bladzijde in het Half Ton Classics Cup-boek

Half Ton Classics CupVan 22 tot 26 augustus streden de halftonners –relieken uit het lang vervlogen IOR tijdperk- in het zeilmekka Cowes om de Half Ton Classics Cup. De lokale bootbouwer South Boats nam voor de gelegenheid de hoofdsponsorfakkel over van Ecover. Wij waren er bij in Cowes, en zagen samen met de vele aanwezige zeilers dat het goed was: de vijfde editie van dit evenement was een voltreffer. Een relaas. Lees meer »

augustus 30th

Nederlands kampioenschap Valk - preview

Nederlands kampioenschap ValkVrijdag 2 September barst de strijd los om de Titel “Nederlands Kampioen Valkenklasse” op het Alkmaardermeer. De 40 ingeschreven Valken Teams zullen in 3 dagen, 9 wedstrijden zeilen, georganiseerd door het “Comite Alkmaarder Meer” in samen werking met de Valken-en Vrijheidsklasse organisaties. Lees meer »

augustus 29th

Tonnerre de Breskens 3, Quantum Racing en Capella Nederlands kampioen IRC

Gaastra Breskens Sailing WeekendDe wind was er niet minder op geworden op de laatste dag van het Gaastra Breskens Sailing Weekend. Vooral de Swan 45 zeiljachten kregen het zwaar te verduren met windkracht 6, Checkmate van Peter de Ridder (NED), de beste Swan 45 afgelopen drie dagen, kwam niet verder dan een 3de plek in de IRC 1. Ook in de andere klassen had men moeite om alles onder controle te houden, spinakers als zandlopers rond de voorstag was schering en inslag. Lees meer »

Oostendse juniorzeilers opvallend sterk in OBK Optimist en Europe

OBK Optimist en Europe27 Europe eenheidsklassebootjes en niet minder dan 96 Optimist-bootjes kwamen aan de start van het jaarlijkse open belgisch Kampioenschap. Een recordaantal deelnemers, wat te danken is aan een nieuwe begeleidingsstructuur van de juniors in de zeilsport. Lees meer »