Archief - aug 10, 2011

Rolex Fastnet Race 2011 preview

Rolex Fastnet RaceOp 14 augustus is het weer zover en start de 44ste editie van de 608 zeemijl lange Rolex Fastnet Race. Het maximum aantal deelnemers ooit dateert van 1979 en telde 303 deelnemende jachten. Dit jaar zullen 350 schepen van 20 verschillende nationaliteiten het tegen elkaar opnemen! En ook deze keer doen er weer een deftig aantal Nederlanders en Belgen mee. Maar we kijken in dit bericht ook welke “rockstars” er mee doen en welke speciale schepen er aan de start zullen verschijnen. Lees meer »

Marit Bouwmeester niet te stoppen tijdens Olympisch testevent

Marit BouwmeesterLaser radial-zeilster Marit Bouwmeester (NED) maakte ook gisteren haar belofte waar. Meer dan een jaar geleden claimde ze de wereld in de Laser radial klasse te willen domineren. Met een tweede en een eerste plaats op 9 augustus doet Bouwmeester juist dat. Met nog twee fleetraces te gaan staat de gedreven zeilster 24 punten voor op nummer twee, de Belgische Evi van Acker. Derde staat de Amerikaanse Paige Railey. Lees meer »

Henri Demesmaeker en Emilie Victor winnen Europees Kampioenschap Hobie Cat Dragoon

Henri Demesmaeker uit Knokke (11 jaar) en Emilie Victor uit Brugge (15 jaar) zijn de nieuwe Europese kampioenen op catamaran Hobie Cat Dragoon. Het kampioenschap werd gevaren van 6 tot 9 augustus in Breitenbrunn, Oostenrijk op de Neusiedler See. Lees meer »