Archief - sep 5, 2011

Dragon Gold Cup: Deen Jørgen Schönherr puurt voordeel uit gepeperde zeilcondities

Jørgen SchönherrFrits Buyl, de meteoroloog die de gedetailleerde weersvoorspellingen maakt voor de Derbigum Dragon Gold Cup, beet vanochtend op z’n lip en gaf tot dat het er niet goed uitzag. De wind zou aanwakkeren tot boven de zeven Beaufort. Dat opgeteld bij de korte golfslag, zou het de Draken lastig, zo niet gevaarlijk maken. Dus ging de vloot van 77 Draken vroeg de zee op voor de tweede race. Het vroeg twee nieuwe starts om de nerveuze zeilers op een geldige manier van start te doen gaan. En het zou er flink aan toegaan. Lees meer »

IJspegel Trophy 2011-2012

IJspegel TrophyNa de natste zomer sinds een eeuw volgt vast een mooie herfst en winter. Kom dan zeilen in de stabiele omstandigheden tijdens de IJspegel serie in Scheveningen. Om de twee weken op zondag vanaf 16 oktober. Twee races per dag op het interessante Scheveningse water met stroom en golven maken het varen boeiend en een perfecte leerschool voor het zeilen op zee. En natuurlijk een perfecte voorbereiding voor de Rolex Commodores’ cup in Cowes. Lees meer »

Max Blom & Steven LeFevre winnen Nederlands kampioenschap RS500

Max Blom & Steven LeFevre Dit weekend werd het allereerste Nederlands kampioenschap RS500 gezeild, de gezelligste skiff klasse van Nederland! De bijzonder lichte weersomstandigheden waren een lastige uitdaging voor de skiff zeilers die normaal met meer wind het water op gaan. Het evenement werd gekenmerkt door weinig wind, close-racing en een pedant wedstrijdcomité van de Noordzee Club / KNZ&RV Muiden. Lees meer »

8 uur van de Oosterschelde werd een race van doorzetten

8 uur van de OosterscheldeOp 3 september 2011 werd de 8 uur van de Oosterschelde gezeild met maar liefst 80 deelnemende jachten aan de startlijn. Het was een race van doorzetten, want de variabele winden maakte het niet makkelijk voor de zeilers. Lees meer »