Archief - sep 2011

september 30th

Olympisch matchrace team aanwezig bij Nederlands Club Kampioenschap

Olympisch matchrace teamTijdens de finales van het komende Nederlands Kampioenschap voor Verenigingsteams (NCK Teamzeilen) op 15 & 16 Oktober in de Rotterdamse Maashaven, zullen de dames van het Nederlandse Olympische Matchrace team zich officieel aan het publiek presenteren. Lees meer »

Weerbericht Goofies Race - oktober 2011

Weerbericht Goofies RaceDe Europese nazomer blijft maar duren (in de Verenigde Staten spreekt men van een “Indian Summer”, hier in de lage landen wordt van een “oudewijvenzomer” gesproken, het is maar wat je verkiest natuurlijk). De zon zal morgen tijdens de eerste Goofies Race van het nieuwe seizoen overvloedig aanwezig zijn. Enkel de wind laat het wat afweten en het zal wachten zijn tot de thermiek zich instelt. Lees meer »

september 29th

Eerste Belgisch kampioenschap Solo

SoloAltijd al een Solo kampioen willen zijn en heb je je kans gemist tijdens de Nederlandse of Britse kampioenschappen, geen paniek. Voor het eerst wordt er een Open Belgisch kampioenschap Solo georganiseerd. Het OBK Solo zal gezeild worden op zondag 23 oktober 2011. Op zaterdag vindt er een Solo clinic plaats. Lees meer »

september 28th

Halftonners houden after-party in Nieuwpoort

Half ton SeriesHet voorbije weekend schreven 6 halftonners zich in voor het ONZK-wedstrijdweekend in Nieuwpoort. Tel daar nog de Capella en de Ragazza bij, en je hebt het complete beeld van de IRC-klasse 3 dat weekend. Alle omstandigheden in acht genomen (waaronder een acuut tekort aan bemanning) toch een fraai aantal deelnemers. Lees meer »

september 27th

Enno Kramer en Ard Geelkerken Nederlands kampioen Flying Dutchman

Enno Kramer en Ard GeelkerkenVan 23-25 september 2011 zeilde de Flying Dutchman klasse haar Nederlands Kampioenschap op de Braassem. Het werd een spannende strijd waarin de top drie de laatste dag met gelijke punten inging. Uiteindelijk trok de NED 26 van Enno en Ard met overmacht aan het langste eind. Zo sluiten zij een zeer sterk seizoen, met een derde plaats op het met 130 boten bezocht WK, verdiend en soeverein af met het Nederlands Kampioenschap. Lees meer »

Henk Plaatje doet een boekje open... in Colijnsplaat

Henk PlaatjeDe Wedstrijdreglementen… hoe dikwijls wordt daar na een zeilwedstrijdje niet over gepalaverd? Op de boot, op de steigers, of aan de bar van de Yachtclub. Ook na barre winterwedstrijden durven de gemoederen als eens oplaaien. Daarom nodigde de evenementencommissie van de WSVNB te Colijnsplaat vrijdag a.s. Henk Plaatje uit. Henk is een ‘international judge’ van de ISAF, dus wel iemand die met kennis van zaken mag spreken. Lees meer »

september 26th

Zes Volvo Ocean Racers verzamelen in Alicante - eentje met een Belg aan boord

Team SanyaAlicante maakt zich stilaan op voor een een drukke Zweeds gekleurde nazomer. Niet dat de deelnemers van de Volvo Ocean Race allen uit het land van de weelderige blonde deernen afkomstig zijn, maar we vermoeden dat de hoofdsponsor van deze geweldige wedstrijd de organisatie ruimschoots van wagens uit de eigen stal voorzien heeft. Lees meer »