Archief - 2011

december 31st

ClubRacer wenst alle zeilers een fantastisch zeilseizoen

ClubRacer wenst alle zeilers een fantastisch zeilseizoenHartelijk bedankt voor het lezen van ClubRacer.be het afgelopen jaar! We wensen alle zeilers een jaar vol lange zeiltochten, romantische zonsondergangen op het water, gezellige avonden in de jachtclubs, leerrijke trainingen aan boord, slappe-lach toestanden wanneer er iets fout gaat, memorabele uitwaaimomenten op de dijken wanneer het stormt, succesvolle wedstrijden en alles wat jezelf wenst om er fantastisch zeilseizoen van te maken in 2012! Lees meer »

Belgisch Optimisten team naar Opti Worlds in Nieuw Zeeland

Opti WorldsAstrid, Aurelie, Casper, Daan en Miel dat zijn de namen van de 5 Belgische Optimist zeilers die als het Belgian Worlds Team geselecteerd zijn om mee te doen aan het IODA World Championship 2011. Op eerste Kerstdag, 25 december, zijn ze samen met hun coach Filip Willemsn en begeleiders vanuit Parijs vertrokken naar Napier, Nieuw Zeeland waar het wereldkampioenschap wordt gezeild van 30 december 2011 tot en met 09 januari 2012. Lees meer »

december 29th

Live vanop de Last Tango in de Sydney Hobart Yacht Race

Sydney Hobart Yacht RaceYan Trouwen onze ClubRacer editor aan boord van de Salona 44 IBC Last Tango is dicht genoeg in de buurt van een gsm mast en kan ons enkele updates zenden van zijn avontuur in de Rolex Sydney Hobart Yacht Race. Momenteel zeilt hij ter hoogte van Tasman Island en rest hem nog 43.8 zeemijl tot de finish in Hobart. Lees meer »

december 25th

De 2011 Sydney Hobart Yacht Race voor thuisblijvers

Maar liefst 628 zeemijlen, doorheen een van de woeligste zeilgebieden ter wereld. Het begint met de spectaculaire start in Sydney haven, waar duizenden kijklustigen getuige willen zijn van wat Down Under bij één van dè zomersportevenementen van het jaar wordt gerekend. Een zeilwedstrijd die van dan af door gans Australië op de voet wordt gevolgd via diverse mediakanalen. Wat de Ronde van Vlaanderen voor menig wielertoerist in de Lage Landen uitstraalt, betekent de Sydney Hobart Race voor de Aussies. Lees meer »

december 22nd

Rolex Sydney Hobart Yacht Race 2011 preview

Rolex Sydney Hobart Yacht Race recordsOp 26 december, Boxing Day gaat de 67ste editie van de Rolex Sydney Hobart Yacht Race van start. 89 boten zijn er ingeschreven waarvan er 4 deftige maxi’s mee doen om de line honneurs op te strijken. Net onder de 98ft + boten, zien we full raceboten zoals Loki (RP63), Brindabella (Jutson 79), Ichi Ban (Volvo 70), Living Doll (Farr 55). Ook Hugo Boss staat op het lijstje (de boot, niet de ontwerper eh!). 4 TP 52’s plus een paar andere 50ft grootheden zoals Coockson 50’s en JV52’s. Wat gaan we kunnen verwachten en wie moeten we in het oog houden? Lees meer »

Kandidaten aanmelden voor de Solo Challenge Award

Solo Challenge AwardDe enige prijs waarvoor alleen 1man, 1 boot en 1 uitdaging nodig is, wordt op zaterdag 10 maart 2012 uitgereikt door de stichting Shorthanded.nl. Kandidaten voor de Solo Challenge Award kunnen worden aangemeld door iedereen die denkt dat een zeiler in aanmerking komt voor de ‘Beste solo-zeilprestatie in 2011’. Naast de Solo Challenge Award wordt ieder jaar ook de Doublehanded Award uitgereikt (voor de beste Doublehanded-zeilprestatie in 2011). Lees meer »

december 21st

Huldiging Nederlandse medaillewinnaars WK zeilen Perth 2011

Huldiging Nederlandse medaillewinnaars WK zeilenHet vierjaarlijkse ISAF Wereldkampioenschap in de Olympische zeilklassen zit er op. De Delta Lloyd Kernploeg nam twee gouden en een zilveren medaille naar huis uit Perth, Australië. Een prestatie van wereldklasse. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen