Archief - 2012

december 29th

Ben Ainslie tot ridder geslagen door koningin Elizabeth

Ben AinslieBen Ainslie, we zien hem misschien niet als Lancelot die het tegen draken op neemt, en neen ze hebben hem niet pijn gedaan! Maar Ben Ainslie staat wel mee tussen grootheden als David Bowie (had 2 verschillende kleuren van ogen en kon ook wat zingen), Charlie Chaplin (liep nogal raar rond en werd daarvoor goed betaald), Winston Churchill (heeft de UK wat geholpen tijdens den oorlog), Sean Connery (ook bekend als James Bond), Sir Francis Drake (heeft de Spaanse Armada lichtjes gekelderd), Alec Guinness (nee niet van het bier maar wel Obi-Wan Kenobi!). Lees meer »

december 28th

Wild Oats XI pakt zesde line honours overwinning

Wild Oats XIBob Oatley's 'Wild Oats XI', die al vijf keer de Rolex Sydney Hobart Yacht Race line honours won, heeft donderdag ochtend haar eigen record verbroken van 2005. Het super maxi-zeiljacht 'Wild Oats XI' finishte na één dag, 18 uur, 23 minuten en 12 seconden in Hobart en knijpt hiermee 16 minuten en 58 seconden van haar oude record af. Lees meer »

december 26th

Bureaucratie of omkoperij? Wild Thing uit de Sydney Hobart Yacht Race!

Grant WharingtonWeet u nog dat we beloofden om u op de hoogte te houden van het reilen en zeilen van de “Wild Thing”? Welaan dan, de Sydney Hobart Yacht Race 2012 is gestart en… Wild Thing ligt eruit! We hoeven u niet te vertellen hoe teleurgesteld de bemanning is zeker? Temeer omdat het weerbericht in het voordeel is van alles wat groter is dan 60 voet. Lees meer »

december 24th

Out of Office

Omdat jullie toch allemaal onderuit gezakt en volgegeten aan de kerst-en nieuwjaarstafel zitten en er van zeilen dus weinig in huis komt gaat de redactie er een aantal dagen tussenuit. Tenzij de wereld alsnog zou vergaan, een tzunami de Noordzeekust bereikt of één of andere zeillegende onverwacht iets onverwachts doet mag je ons terug verwachten op 2 januari. Geef er ondertussen een lap op. Tot volgend jaar! Lees meer »

december 23rd

Team Feitsma wint 3de stage Team Heiner Winter Match Racing

Team Heiner Winter Match RacingTeam Heiner organiseert voor het vijfde jaar op rij de winterserie match racing. op zaterdag 22 december vond de derde ‘stage’ plaats. De dag begon grijs, met beperkt zicht en een temperatuur van 6 graden. Er stond een vlagerige wind uit het zuiden, tussen 5 en 12 knopen, en de dag eindigde (helaas) regenachtig. Lees meer »

december 22nd

Snelle Rolex Sydney Hobart Race?

LokiVolgens de navigators van de super maxi’s belooft het een “record-breaking” tripje te worden. De race begint met een start onder spi maar eenmaal aan de Heads gaan de downwind zeilen eraf. Vervolgens een pittig dagje aan de wind met een windvoorspelling van 15 tot 20 knopen. Daarna wordt volgens meteoroloog Michael Logan verwacht dat de wind naar het NO zal draaien en zal afnemen. Lees meer »

Handstand met een Figaro


Benodigdheden: 1 Figaro, 35 knopen wind met vlagen van 44, 1 fluo bullet-proof spinnaker, 1 schipper die Xavier Maciere noemt en 1 gast stuurman die luistert naar de naam Yves Le Blevec. Relax and enjoy.