Archief - jan 2012

januari 29th

Goud voor Lisa Westerhof en Lobke Berkhout in Miami (video)

Het Olympisch jaar is goed van start gegaan voor de Nederlandse Kernploeg maar ook voor het Nederlandse merkenteam Coster tijdens de Wereldbekerwedstrijden in Miami. Op zaterdag 28 januari wonnen Lisa Westerhof en Lobke Berkhout het goud in de dames 470 klasse, Marit Bouwmeester (NED) ging met het zilver in de Laser radial klasse naar huis, Evi van Acker (BEL) met brons. Sven en Kalle Coster (NED) wonnen ook zilver bij de mannen in de 470 klasse. Lees meer »

januari 28th

Nederlandse paralympische zeilers pakken goud en brons in Miami

Udo Hessels, Marcel van de Veen en Mischa RossenOp 27 januari wonnen de Paralympische zeilers van de Nederlandse Kernploeg twee medailles tijdens de ISAF Wereldbekerwedstrijden in Miami. Udo Hessels, Marcel van de Veen en Mischa Rossen winnen het evenement in de Sonar Klasse. Barend Kol werkte zich ook op het podium en pakte de bronzen medaille in de 2.4mR klasse. Het waren prachtige zeilomstandigheden op Biscayne Bay op 27 januari. Met iets meer wind en golven dan in de voorgaande dagen. Lees meer »

januari 26th

Alle Nederlandse zeilers op podiumkoers tijdens de Wereldbeker in Miami

Op 25 januari, de derde dag van de Miami Olympic Classes Regatta, staan de Nederlandse Olympische en Paralympische zeilers op podiumposities in alle zes klassen waarin wordt meegedaan. Op Biscayne bay stond nog iets meer wind dan de eerste dagen variërend van 10 tot 15 knopen (3 tot 4 beaufort). Lees meer »

2012 ORC Meetbrieven klaar voor gebruik

ORC MeetbriefMet de recente verdeling van de ORC Manager software versie 2012 naar alle Rating Officers in 35 landen kunnen booteigenaars vanaf vandaag hun nieuwe ORCi en ORC Club meetbrief aan hun nationale meetbrief organisatie aanvragen. In sommige landen zal men de 2011 meetbrieven blijven gebruiken tot wanneer hun winterzeilseizoen over verschillende wedstrijden volledig is afgelopen. Lees meer »

januari 25th

Miami Olympic Classes Regatta dag 2

Lisa Westerhof en Lobke BerkhoutVoor een groot deel van de zeilers stond op 24 januari naast twee races ook een inhaalwedstrijd op het programma tijdens de Miami Olympic Classes Regatta 2012. De wind van ongeveer 8 tot 11 knopen hielp de organisatie mee. De Nederlandse Kernploeg deed het goed op Biscayne Bay met een aantal teams in de top drie. Evi Van Acker (BEL) klimt van een achtste naar een vierde plek in de Laser Radial. Lees meer »

januari 24th

Miami Olympic Classes Regatta van start

Sven Coster en Kalle CosterOp 23 januari is de Miami Olympic Classes Regatta van start gegaan. De Nederlandse zeilers van de Kernploeg kwamen goed uit de startblokken. De wind liet het gedurende de dag langzaam afweten en ging van 12 knopen naar niets. De meeste zeilers kwamen niet verder dan een enkele race terwijl er twee op het programma stonden. Het zes daagse evenement is de tweede ISAF Wereldbeker waar 529 topzeilers uit 41 landen aan meedoen. Lees meer »

januari 23rd

TP52 klasse maakt 2012 plannen bekend

in

TP52Het World Sailing Management (WSM), de organisators van het MedCup zeilcircuit, maakte op 6 december 2011 bekend dat ze de handdoek in de ring smeten wegens de de economische en financiële crisis die over de wereld raast. Ondertussen hebben de leden van de TP52 klasse niet stil gezeten om het voortbestaan van hun racecircuit te verzekeren. Tijdens de Quantum Key West Race Week hebben een aantal meetings plaats gevonden en zijn de plannen voor het TP52 2012 seizoen bekend gemaakt. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen