Archief - feb 1, 2012

Breskens Sailing Weekend zet in op Cruiser Rating klassen

Breskens Sailing WeekendHet Breskens Sailing Weekend zette de afgelopen jaren sterk in op races voor zeegaande kajuitzeiljachten, achtereenvolgens gemeten volgens de IMS, ORC Club en IRC handicap formules. Dit jaar streeft de organisatie ernaar om ook weer zeiljachten met een Cruiser Rating (CR) meetbrief aan de startlijn krijgen, liefst in grote getallen. Lees meer »

ORCi en ORC Club optimalisatie, voeger en nu

Maurizio CossuttiMaurizio Cossutti, een Italiaans ontwerper die al jaren in de branche bezig is met het aanpassen en finetunen van zeiljachten, was onlangs gastspreker in Finland ter voorbereiding van het wereldkampioenschap ORCi dat dit jaar van 4 tot 11 augustus gezeild wordt in Helsinki. Maurizio is gespecialiseerd in het ORC met een noemenswaardig palmares. De bedoeling van dit artikel is om een distillaat te geven van Maurizio's presentatie over het zeilen onder ORC, inclusief wat VPP geschiedenis, de natte meting en optimalisatie tips aangevuld met eigen kennis. Lees meer »

Alex Thomson doet het weer op zijn kiel


Men nemen een acht ton carbon zeiljacht, een 255 pk sterke jetski, 45 jaar zeilervaring en ne zotte kerel in een pak van Hugo Boss. Alex Thomson gaat weer voor 'The Keel Walk'. Leuke pr stunt! Weer eens iets anders dan al die gebroken masten en gedelamineerde VO70 rompen die zo nodig heel hard in de belangstelling willen staan. Lees meer »

Winterse IJspegel met wispelturige wind

Winterse IJspegelHet is zondag 29 januari 2012. De eerste IJspegel in het nieuwe jaar staat voor de deur. Het begint te winteren in Nederland. Een vorstperiode breekt aan en in de aanvang daarvan hebben we een IJspegel bij Scheveningen. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen