Archief - feb 13, 2012

Carolijn Brouwer en Brett Goodall winnen eerste Thailand Catamaran Regatta

Carolijn Brouwer en Brett GoodallVan 4 t/m 10 februari heeft Edwin Lodder in samenwerking met de Varuna Yachtclub de 1ste Thailand Regatta georganiseerd. Op verzoek van een groep multihull-zeilers is er afgelopen jaar gekeken naar de mogelijkheid om naast de jaarlijks in November door Edwin georganiseerde Aruba Regatta ook in februari een multihull-evenement in een warm zeilgebied te gaan houden. Lees meer »

Zeilers Krol en LeFevre niet meer in de Nederlandse Kernploeg

Steven LeFevre en Steven KrolDe Kernploeg status van 470-zeilers Steven LeFevre en Steven Krol (NED) is per 1 februari 2012 niet verlengd. Beide zeilers hebben vier jaren de kans gekregen om structureel aansluiting te vinden bij de top acht van de wereld in de 470-klasse. Die doelstelling hebben de zeilers in samenwerking met kernploegcoach Sven Karsenbarg niet gerealiseerd. LeFevre en Krol geven aan op eigen kracht door te gaan met hun poging zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2012. Lees meer »

Zeilers blazen surfers en kiters van het KBYV podium

Jeroen BelisVrijdagavond, langs de besneeuwde Scheldeboorden getooid met knisperende vuurkorven en een onvervalst Vlaams frituur, werd jonge Antwerpenaar Jeroen Belis, geboren en getogen op en rond het Galgenweelse clubhuis van de KLYC, door clubs en zeilers verkozen tot Belgisch ‘Yachtman van het Jaar’. En de Old Cigar Club zag dat het goed was. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen