Archief - feb 23, 2012

Hoogtepunten in het olympisch zeilen

Hoogtepunten in het olympisch zeilenHet nieuwe boek "Hoogtepunten in het olympisch zeilen" brengt de hoogtepunten van het olympisch zeilen en de olympische zeilgeschiedenis tot aan de komende Olympische Spelen prachtig in beeld.

Mark Chisnell beschrijft de olympische zeilgeschiedenis vanaf het begin tot aan Londen 2012. De beste sportfotografen laten de meest bijzondere momenten in de zeilsport zien, inclusief Nederlandse en Belgische olympische toppers. Het grote formaat van het boek laat het adembenemende beeldmateriaal extra goed tot zijn recht komen. Lees meer »

J-Class 'Rainbow' te water

J-Class RainbowHolland Jachtbouw meldt ons met gepaste trots dat ze de Rainbow, een nieuwe J-Class van maar liefst 40 meter lang, hebben te water gelaten. De Rainbow is nagebouwd naar het originele ontwerp van de America's Cup winnaar in 1934. De Rainbow heeft een high-end superjacht interieur met een uniek hybride aandrijfsysteem in de romp.

De Rainbow zal nu verder worden afgebouwd met een grand-prix racing tuigage. De eerste vaartesten zullen volgende maand starten waarna ze deze zomer zal deelnemen aan diverse wedstrijden, inclusief de J-Class races in Groot Brittannië. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen