Archief - feb 2012

februari 28th

First 31.7 wintertraining op de Grevelingen

First 31.7De First 31.7 klassenorganisatie organiseerde op zaterdag 25 februari de laatste van de 3 trainingssessies van dit winterseizoen. Wim Henderieckx, die eerder een theorie- en een praktijkdag had gegeven moest vanwege een wintersport blessure afhaken maar wist in Eddy Lekens een waardig vervanger te strikken. Eddy, of Ice voor de zeilvrienden, begon met een briefing in Le Bateau voordat de 30 zeilers aan boord van de vier First 31.7's gingen. De focus lag op de tactische ronding van het benedenwindse merkteken en het starten aan de pin-end. Lees meer »

Volvo Open 70's in overdrive?

Het zit er de komende dagen in dat het 24uur snelheid/afstand record gaat sneuvelen. Momenteel staat het op naam van Camper die gedurende de eerste etappe van Alicante naar Kaapstad 554,16nm neer zette in 24u. Dat is een gemiddelde van 23.09 knopen! Maar de zes teams knallen nu richting Zuid met behulp van de passaatwinden van 30 knopen. En…, Bertje wordt door Mike Sanderson betrapt met koffie aan dek. Lees meer »

februari 27th

IJspegel winterwedstrijd kent moeilijke dag qua windsnelheid

IJspegel winterwedstrijdZondag 26 februari, na voor mij een verlengde winterstop door vakantie en ijs in de haven, was er vandaag weer een ijspegel. Maar wat zou het gaan brengen. De voorspellingen gaven al aan dat het een moeilijke dag zou gaan worden. Afwachten maar… ’s Ochtends eerst maar koffie drinken bij at Sea en overleg met de zeilcommissie, duidelijk was veel aandacht voor de snelheidsverschillen in groep Tango. Lees meer »

Eerste zeilers Nederlandse Kernploeg zeker van Olympische Spelen in London

Udo Hessels,Marcel van de Veen,Mischa RossenNOC*NSF heeft de voordracht van het Watersportverbond gehonoreerd voor Udo Hessels (Amstelveen), Marcel van de Veen (Doorwerth) en Mischa Rossen (Amsterdam). Dit zeiltrio komt als team uit in de Paralympische Sonar-klasse. Lees meer »

februari 25th

WK ORCi in Finland telt al 82 inschrijvingen

QuebramarDe inschrijvingen voor het wereldkampioenschap ORCi in Helsinki (FIN) zijn nog maar een week open en de inschrijvingslijst telt al meer dan 80 boten. Volgens de organisatie gaan dat er naar schatting een dikke 100 worden in augustus. Wat opvalt is dat er opmerkelijk vele kleinere of tragere boten tussen zitten. Meer dan helft heeft een GPH groter dan 628. De X-Yacht's krijgen een apart klassement. Lees meer »

Delft Challenge heeft Tour de France à la Voile campagne bijna rond

Delft ChallengeVorig jaar kon Delft Challenge, het zeilteam van de technische universiteit in Delft, niet deelnemen aan Tour de France à la Voile wegens het afhaken van de sponsor van het Chèrie Chèrie sailing team (het team dat DC uitgenodigd had om met hun 'de Tour' te varen in 2011, nvdr.). Dit jaar wil Delft Challenge er weer helemaal voor gaan met hun eigen boot, de Archambault M34. De afgelopen maanden heeft het DC team hard gewerkt. De 2012 campagne is bijna rond en dit weekend gaat het nieuwe seizoen met een trainingsstage in het Franse Quiberon van start. Lees meer »

februari 24th

NK Match Racing voor de deur van Batavia Stad

NK Match RacingHet Batavia Stad NK Match Racing wordt van 20 tot en met 22 april 2012 gehouden in Lelystad. De precieze plek waar gevaren gaat worden was tot op heden nog niet bekend, maar het event gaat ‘voor de deur’ van Batavia Stad plaatsvinden. Om precies te zijn: op het Markermeer ten westen van de strekdam naast de Houtribsluizen in Lelystad. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen