Archief - mrt 21, 2012

Volvo Ocean Race vloot krijgt slaag en incasseert

Volvo Ocean RaceNa “boat-breaking”condities in het slechtste weer dat de teams tot nu toe hebben mee gemaakt in deze race, blokkeert een hoog drukgebied de weg naar de Westelijke hoge snelheid route richting Kaap Hoorn. Abu Dhabi moest al na de 24 uur terugkeren met een schot dat los kwam en kon dan niet vertrekken vanwege windsnelheden van rond de 60 knopen (windkracht 11). Ze hebben nu een slordige 400 zeemijl achterstand maar lopen in. Lees meer »

Pieter-Jan Postma stijgt in klassement op EK Finn

EK FinnPieter-Jan Postma en alle andere Finn-zeilers op het Europees kampioenschap kwamen gisteren 20 maart niet in actie vanwege een gebrek aan wind. Ook vandaag liet de wind het in het Italiaanse Scarlino gedeeltelijk afweten. Na lang wachten werd er gestart. Het bleef bij die ene race. Postma steeg in het klassement naar een derde positie met een tiende plaats in race drie. Lees meer »

Finale Grevelingencup winterserie 2011-2012

Grevelingencup winterserie 2011-2012Dit weekend bracht wederom fantastische zeildagen en een mooie afsluiting van de Grevelingen Wintercup voor de 186 deelnemers. Het kon nauwelijks een winterwedstrijd genoemd worden, enkel uit de frisse ochtend bleek nog dat er daadwerkelijk gezeild werd in een winterserie. Het was meteen al duidelijk dat het voor sommigen een enerverende zeildag zou gaan worden. De wind stond al vroeg aan vanuit het westen en de spanning van de finale was te voelen onder de zeilers. Lees meer »