Archief - mrt 5, 2012

Nieuw: Shorthanded Competitie 2012

Shorthanded CompetitieNa overleg tussen SHORTHANDED.nl, de Noordzeeclub en het Watersportverbond is besloten om in 2012 voor het eerst een Shorthanded Competitie aan de bestaande competities voor kajuitzeiljachten toe te voegen. Deze competitie zal bestaan uit 5 wedstrijden met een mix tussen in- en offshore evenementen. Van deze 5 tellen er maximaal 4 mee voor het klassement. De puntentelling verloopt identiek aan de ORC Club Competitie. Er wordt gezeild onder het IRC meetsysteem. Lees meer »

Nominaties Shorthanded Awards bekend

shorthanded zeilenDe jury van de Shorthanded Awards heeft de nominaties bekend gemaakt voor deze jaarlijkse prijzen. Uit deze nominaties zullen op zaterdag 10 maart de winnaars bekend worden gemaakt van de Solo Challenge Award en de Doublehanded Award. Uit de door zeilers ingediende namen en duo's is de volgende lijst samengesteld. Lees meer »

Winterwedstrijd in Drimmelen volle bak

Winterwedstrijd in DrimmelenNa de ijsperiode was het afgelopen weekend weer de hoogste tijd voor een mooie winterwedstrijd in Drimmelen. Na het optrekken van wat laaghangende bewolking en een kleine toename van de wind werd er tijdens de start toch penibel. Gaan we wel of niet wind krijgen vandaag. Zo vlak voor aanvang zakte de wind volledig weg om vervolgens na een drie kwartier weer stabiel 2 tot 3 te blijven staan uit ZO. Strijdend voor het bekende Eerste Hulp bij Zeilongelukken setje van dagsponsor Het Zeilenhuis werd er goed en fanatiek gevaren. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen