Archief - mrt 2012

maart 31st

Groupama als eerste rond Kaap Hoorn

GroupamaFrank Cammas leidt het Groupama team als eerste rond Kaap Hoorn. Maar op slechts 12,4 zeemijl daarachter zeilt Kenny Read en laat ook hij samen met zijn Puma Team de Zuidelijke oceaan achter hen. Voor hen ligt een zeer deftig tactisch spel met de sterke stromingen van Le Maire Strait tussen Staten Island and Tierra del Fuego, welke beide schepen momenteel niet in de rug hebben. Op minder dan 200 zeemijl achter de leiders gaat ook Telefónica rond de Hoorn. En Abu Dhabi moet een noodstop doen om werken aan de romp uit te voeren. Lees meer »

maart 30th

Lustrumeditie voor doublehanded zeilwedstrijd 40 mijl van Bru

40 mijl van BruDe 40 mijl van Bru zeilwedstrijd op de Grevelingen vindt plaats op zaterdag 2 juni 2012. De verschillende klassen starten vanaf zaterdagochtend acht uur voor de Jachthaven van Bruinisse. Het zeilevenement bestaat ook dit jaar weer uit: de uitdaging op het water voor de doublehanded teams, een compleet verzorgd weekend en de unieke feestavond. Maar wel met een extra feestelijke tint, want de Stichting 40 mijl van Bru bestaat vijf jaar. Lees meer »

maart 29th

Groupama en Puma nog als enige in Volvo Ocean Race kopgroep

De Volvo Ocean Race kopgroep welke eigenlijk nog maar uit 2 boten bestaat zijnde de Fransen en de Amerikanen, liggen nu binnen de grens van 500 zeemijl (slechts 30 uur zeilen) van Kaap Hoorn. Tussen leider Groupama en Puma ligt een slordige 50 zeemijl wat schipper Ken Read van Puma niet wil zien vergroten, integendeel. Lees meer »

Zeilteam van Paul Wassink wint finale 13e Berenburg Cup

Paul WassinkAfgelopen weekend hebben instructeurs van Watersportcentrum de Ulepanne uit Balk (NED) de finale van de dertiende Berenburg Cup gezeild. Vooraf was de spanning onder de deelnemers te snijden aangezien meerdere teams nog uitzicht hadden op de eindoverwinning. Lees meer »

maart 27th

Team Telefónica beleeft spannende momenten in de Zuidelijke Oceaan


Spannende momenten aan boord van de Volvo Open 70 Telefónica tijdens etappe vijf van de Volvo Ocean Race. In de video hierboven zie je Team Telefónica neergeslagen worden door twee monstergolven in de Zuidelijke Oceaan.

Team TSJ meest constant tijdens winterserie in Drimmelen

winterserie in DrimmelenZondag was alweer de laatste winterwedstrijd van het winterseizoen 2011-2012 in Drimmelen. Met een zonovergoten dag en een labiele 3 tot maximaal 8 knopen wind uit Noord-Oost werd het in veel klassen billen bij elkaar en heel goed opletten op de tegenstander. Lees meer »

maart 26th

Groupama pakt de leiding en ook Camper moet er even tussenuit

Groupama pakt de leidingOok Camper (Chris Nicholson) zet nu koers richting Puerto Montt aan de West kust van Chili (een 800 zeemijl boven Kaap Hoorn) om de schade aan de boeg te herstellen. Team Telefónica (Iker Martinez) moet voor dezelfde reden wat gas terugnemen. Blijven nog over: Groupama, Puma en Abu Dhabi die “full power” kunnen gaan in 40 knopen ijskoude wind met vlagen van 60 knopen en een zee die om het licht uit te drukken ‘een beetje in de war’ is met golven tussen de 6 en 12 meter hoog. Team Sanya (Mike Sanderson) zal waarschijnlijk de rest van de vloot terug vervoegen in Miami. Lees meer »