Archief - apr 5, 2012

Spi Ouest-France regatta 2012 van start

Spi Ouest-France regattaVandaag 5 april gaat in het Zuidbretoense voormalige vissersdorpje La Trinité-sur-Mer de 34ste editie van de Spi Ouest-France regatta van start. De Spi Ouest-France regatta heeft zich in de loop der jaren opgewerkt tot dé seizoensopener, en weet steevast een massa zeilers aan te trekken uit binnen- en buitenland. Vandaar wellicht ook dat de lokale vissers en oesterkwekers naar de andere kant van de Pont de Kérispert zijn verdrongen, om plaats te maken voor de zeiljachten. Lees meer »

Groupama breekt mast met de overwinning van etappe 5 binnen handbereik

Groupama breekt mastOp nog geen 677 zeemijl van de finish, 60 zeemijl Zuid van Punta del Este en na 18 dagen zeilen gaat op de Franse Volvo Open 70 Groupama de mast overboord. Dit is de 3de mast die breekt gedurende deze editie van de Volvo Ocean Race. De mast brak net onder de eerste zaling. Groupama lag op dat moment met 2,2 zeemijl voorsprong op Puma aan de leiding en zeilde aan de wind over bakboord. Lees meer »

Marit Bouwmeester aan de leiding in Spaanse wereldbekerwedstrijd zeilen

Marit BouwmeesterOp het Spaanse eiland Mallorca wordt deze week gezeild voor de Princesa Sofia Cup in de Olympische klassen. Op de derde dag, na zes races, gaat de Nederlandse Marit Bouwmeester aan de leiding in de Laser radial klasse. De Belgische Evy Van Acker zit Bouwmeester op de hielen en staat met slechts twee punten achterstand op een tweede plek. Morgen zeilen ze allebei in de Gold Fleet. De omstandigheden zijn zeer variabel tot nu toe met heel weinig en onstabiele wind. De afsluitende medalraces zijn zaterdag 7 april. Lees meer »