Archief - apr 8, 2012

ClubRacer preview


Op vraag van velen een preview video van wat op 16 april komen gaat. Tussen de lijnen door kan je alvast zien en horen welke noviteiten we in de nabije toekomst voor jullie in petto hebben. Lees meer »

27ste Magic Marine Easter Regatta

Magic Marine Easter RegattaDit weekend zat het clubhuis van WV Braassemermeer weer vol! Meer dan 260 optimisten uit 13 landen strijden om vereeuwiging op het Paasei van deze wedstrijd. Vrijdag startte het evenement en werden er twee wedstrijden gevaren. Ook de top drie van vorig jaar is weer van de partij: kunnen ze stand houden? De Nederlandse zeilers bezetten vorig jaar het podium: Bart Lambriex, Scipio Houtman en Stijn Paardekooper. Lees meer »

Evi Van Acker pakt zilver tijdens de werldbeker wedstrijd in Palma

Evi Van AckerDe laatste dag van de Trofeo Princesa Sofia op het Spaanse Mallorca werd gekenmerkt door prachtig zeilweer. Winkracht 4 a 5 en zonnig. Evi Van Acker (BEL) won overtuigend de medalrace, maar kon haar achterstand op de Spaanse Alicia Cebrian net niet goedmaken. Evi van Acker ging met het zilver naar huis en de Spaanse Alicia Cebrial won het goud. Marit Bouwmeester (NED) werd tweede in de medalrace en pakte het brons op deze wereldbeker wedstrijd. Lees meer »

Puma pakt epische overwinning in etappe 5 van de Volvo Ocean Race

Puma pakt epische overwinning in de Volvo Ocean RaceNiet alleen wint Puma de 5de etappe van Auckland (Nieuw Zeeland) naar Itajai (Brazilië), de Amerikanen winnen ook hun eerste etappe van deze Volvo Ocean Race en mogen langs de kassa gaan voor 30 punten. Na 19 dagen zeilen waarin ze 7500 zeemijl aflegden, huizen hoge golven en meer dan 60 knopen wind trotseerden in temperaturen onder het vriespunt in de Zuidelijke oceaan, rond Kaap Hoorn gingen, zeilt Ken Read en zijn Puma powerd by Berg team over de finishlijn. Ze zijn slechts 12 minuten voor de 2de (Telefónica), maar ze zijn er voor! Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen