Archief - apr 2012

april 30th

Volvo Ocean Race etappe 6 updates

Volvo Ocean RaceGroupama won de In-Port race in Brazilië. De start van Itajai naar Miami is een offshore van 3590 zeemijl terug over de evenaar (voor de 4de keer deze race!), terug door de Doldrums. Wie ligt er op kop, en wie maakt er het meeste winst? Kokeneten spelen aan boord ‘nu en in de Zuidelijke oceaan’. Wie gaat er eerst de Passaat winden in en haalt daar winst uit? Punten gewijs: Wat is de stand van zaken? En hoe staat Sanya er voor? Lees meer »

San Francisco is aan de America's Cup show begonnen

Afgelopen weekend tekende de stad San Francisco officieel de overeenkomst om de America's Cup 2013 te verwelkomen. Honderden fans konden meteen ook een eerste glimp opvangen van 'the Old Mug' en waren getuige van een digitaal zeilwedstrijdje tussen burgemeester Ed Lee en viervoudig America's Cup winnaar Sir Russell Coutts. Place to be was Pier 27, waar in 2013 het centrum van werelds oudste internationale sportevenement zal liggen. Dat de Amerikanen de wereld willen tonen hoe zij een zeilwedstrijd opwindend in beeld kunnen brengen wordt nu al duidelijk. Lees meer »

april 29th

Sigma 400 "Raging Bull" gered


Bovenstaande video toont de succesvolle redding van de Sigma 400 "Raging Bull" in het populaire vakantieoord Skerries in Noord Dublin (IRL). Het zeiljacht was na de noordoostelijke storm van 25 april samen met nog een paar andere zeiljachten tegen de kust gesmeten na te zijn losgerukt van hun moorings. Na lees verder een foto impressie van de storm. Lees meer »

april 28th

Aankondiging Fun Race 2012

Over precies 14 dagen is het weer zover, de Fun Race. De organisatie ligt bij enkele enthousiasten van de Royal Belgian Sailing Club te Zeebrugge. De Fun Race is een zeilwedstrijd met een lage instapdrempel. Het enige wat je nodig hebt is een geldige - zijn er andere ? - CR meetbrief. Vervolgens schrijf je online in et voilá, je kan mee aan de startlijn met zowel nieuwelingen als ervaren rotten uit de wedstrijdzeilerij. Lees meer »

Evi Van Acker tweede in olympische zeilweek

Evi Van AckerEvi Van Acker (BEL) is op de olympische zeilweek in Hyères als tweede geëindigd in de Laser Radial klasse. Evi zeilde op de laatste zeildag naar winst in de medalrace wat haar nog twee plaatsen deed opschuiven in het klassement. Met een totaal van 33 punten had Evi Van Acker slechts drie punten achterstand meer op de Chinese Xu Lijia. Lees meer »

april 27th

Goud en drie keer brons voor Nederlandse zeilers in Hyères

Sven en Kale CosterOp de laatste dag de Semaine Olympique in Hyères maakten Lobke Berkhout en Lisa Westerhof de serie af in stijl. De tweevoudig wereldkampioenen van de Delta Lloyd Kernploeg wonnen de medalrace terwijl ze al zeker waren van het goud. Tot op het bot gemotiveerd ook als het er niet meer omgaat. Lees meer »

Lisa Westerhof en Lobke Berkhout winnen in Hyères

Lisa Westerhof en Lobke BerkhoutOp de voorlaatste dag van de Semaine Olympique Hyeres, een ISAF Wereldbekerwedstrijd, zijn Lisa Westerhof en Lobke Berkhout al zeker van de eindoverwinning. Met dit resultaat voldoen ze ook ruimschoots aan de NOC*NSF eis voor vormbehoud (top 12). Met een onbereikbare voorsprong van 26 punten gaat het succesvolle duo de medalrace in die morgen 27 april op de agenda staat. Met deze overwinning voldoen Westerhof en Berkhout aan alle eisen van NOC*NSF voor deelname aan de Olympische Spelen. Lees meer »