Archief - mei 2012

mei 31st

Lender wint 5de Twilight Race

Twilight RaceTegen stroom starten maakte dat we tijdens de 5de Twilight Race eens geen algemene terugroep hadden. Er stond een magere 7 kopen wind die nog iets afzwakte toen de zon er door kwam. De eerste boei O19 was net aan te zeilen als je aan de boot startte wat dan weer maakte dat het daar vrij druk was. Op de ingekorte baan ging de Lender, Excitement en de Wide Awake als eerste 3 boten over de finish, maar op handicap eisten de Wemeldinges en de Scud respectievelijk de 2de en 3de plek op. Lees meer »

Bert Bossyns start vandaag de Trophée Marie Agnes Péron

Bert BossynsBert Bossyns werkt aan de laatste details voor hij vandaag om 12 uur aan de start van de Trophée Marie Agnes Péron verschijnt. Deze wedstrijd zeilt hij solo op de Netwerk, de BEL 821, in een vloot van 55 serieboten. Lees meer »

mei 30th

Extreme F18 zeilen - Bolster Teamrace Knockout (video)


Hier de extreme teamrace video die Mischa de Munck heeft laten maken na de Bolster Teamrace Knockout in april dit jaar. Ze proberen hiermee duidelijk te maken hoe gaaf teamracen kan zijn voor de mensen op de kant. De ge-embedde muziek doet me in ieder geval denken aan een veldslag uit de nieuwe serie "Game of Thrones" en die is super! Lees meer »

mei 29th

North Sea Regatta 2012 kent zijn winnaars

North Sea RegattaMeer dan 2000 zeilers op het water voor Scheveningen afgelopen weekend. Het Commodores Cup team liet tijdens de North Sea Regatta zien wat het in haar mars had. De Baraka GP van HG de Graaf (NED) won in IRC 1 en de Moana van Francois Goubau (BEL) werd 3de achter de Il Corvo van Astrid De Vin (NED) welke onder leiding van twee Belgen, Jan Persoons en Bert Leduc, even kwamen mee spelen in Scheveningen. In IRC 2 won de Xcentric Ripper van Robin Verhoef en John van der Starre (NED) het goud. Lees meer »

mei 26th

Rurtger Van Schaardeburg pakt laatste Olympische zeilticket, Postma baalt

Rutger van SchaardenburgRutger van Schaardenburg neemt komende zomer deel aan de Olympische Spelen in Londen. De 24-jarige zeiler verzekerde zich tijdens de Delta Lloyd Regatta van een olympisch ticket in de Laser-klasse. Van Schaardenburg begint zaterdag op het water bij Medemblik als klassementsleider aan de afsluitende medal race van de werelbekerwedstrijd. Hij heeft 7 punten voorsprong op de Fransman Jean-Baptiste Bernaz en 19 op Roelof Bouwmeester. Lees meer »

mei 25th

Nieuwe wedstrijdserie in de maak: EUROSAF European Sailing Cup

EUROSAFEUROSAF en de organisatoren van Garda Olympic Week, Italië; Delta Lloyd Regatta, Nederland; Sail for Gold, Groot Brittannië; Kieler Woche, Duitsland en Semaine Olympique Française, Frankrijk, hebben gezamenlijk een intentieverklaring getekend en zijn akkoord gegaan met de reglementen om samen een nieuwe serie in het leven te roepen in 2013 genaamd EUROSAF European Sailing Cup. Lees meer »

WARegatta was er een van extremen

WARegattaDe woensdagavondregatta (WAR) van de WSV Flevomare van 23 mei was er een van extremen. Van zeer weinig wind (< 5 knopen wind) naar een plotseling opkomende wind van 4-5 Bf met windstoten. Aan de windse rakken die veranderden in spinnakerrakken en omgekeerd. Een aantal boten die hun spi niet tijdig naar beneden konden krijgen hadden of schade of moesten erg ver uit de koers doorvaren voordat de rust aan dek weer was teruggekeerd. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen