Archief - mei 25, 2012

Nieuwe wedstrijdserie in de maak: EUROSAF European Sailing Cup

EUROSAFEUROSAF en de organisatoren van Garda Olympic Week, Italië; Delta Lloyd Regatta, Nederland; Sail for Gold, Groot Brittannië; Kieler Woche, Duitsland en Semaine Olympique Française, Frankrijk, hebben gezamenlijk een intentieverklaring getekend en zijn akkoord gegaan met de reglementen om samen een nieuwe serie in het leven te roepen in 2013 genaamd EUROSAF European Sailing Cup. Lees meer »

WARegatta was er een van extremen

WARegattaDe woensdagavondregatta (WAR) van de WSV Flevomare van 23 mei was er een van extremen. Van zeer weinig wind (< 5 knopen wind) naar een plotseling opkomende wind van 4-5 Bf met windstoten. Aan de windse rakken die veranderden in spinnakerrakken en omgekeerd. Een aantal boten die hun spi niet tijdig naar beneden konden krijgen hadden of schade of moesten erg ver uit de koers doorvaren voordat de rust aan dek weer was teruggekeerd. Lees meer »

Peter-Jan Postma pakt de leiding met nieuwe boot tijdens Delta lloyd Regatta

Peter-Jan PostmaDe eerste wedstrijddag in zijn nieuwe Olympische boot leverde Pieter-Jan Postma (NED) donderdag bij de Delta Lloyd Regatta na vier races in de Finn-klasse de leiding in het tussenklassement van de wereldbekerwedstrijd op. Postma moest, net als de andere zeilers, op het water bij Medemblik lang op een beetje wind wachten maar noteerde vervolgens twee tweede plaatsen, een zesde en een derde positie. Voldoende om de sterke Nieuw-Zeelander Matt Coutts net (op 1 punt) achter zich te houden. Lees meer »