Archief - jun 14, 2012

Giraglia Rolex Cup "grand finale"

170 boten en 18 nationaliteiten starten in ietwat winderige omstandigheden om de 242 zeemijl af te leggen naar San Remo. Bemanningsleden in het ziekenhuis, gescheurde zeilen ter waarde van een nieuw huis (zeg maar een deftige villa), gebroken masten en een gebroken record, snelheden waarvan je de voordekker zijn kaken naar achter zag wapperen, al 9 officiële opgaven, en Near Miss zet haar stempel op de Giraglia Rolex Cup. Lees meer »

Nederland verliest maar WAR gaat door

woensdagavond regattaMet 35 gestarte boten tijdens de voetbalwedstrijd Nederland-Duitsland, lijkt bewezen dat zeilers niet meteen hun eigen hobby opgeven tijdens andere belangrijke evenementen zoals de woensdagavond regatta vanuit WSV Flevomare. Sommige schippers moesten het stellen met minder bemanning, maar gevaren is er. Jan Matser van De Bubbels (Dehler 36) heeft de wedstrijd single-handed gevaren. Weliswaar zonder spi, maar hij werd niet eens laatste. Lees meer »

1600 deelnemers gaan Round the Island

Round the Island RaceStraks, op zaterdag 30 juni, bulderen de bronzen kanonnen bij de Royal Yacht Squadron de meer dan 1600 deelnemers aan de 81ste Round the Island Race op weg voor een tocht rond het eiland Wight. Onder de deelnemers drie Belgische boten, de Djinn (J/111), de Bounty van Peter Huysman, en de Prince de Pétarcq. Lees meer »