Archief - jun 8, 2012

Nu ook de Junior Charity Cup

Junior Charity CupDe Junior Charity Cup is jeugdwedstrijdzeilen voor het goede doel op stromend water! Het is een nieuwe wedstrijd maar ze willen het serieus aanpakken. Men beschikt over het fraaie startschip “Zeehaas”, safety ribs en enthousiaste vrijwilligers die de organisatoren helpen. Lees meer »

Waterplanten beïnvloeden WAR

woensdag avond regattaBij de start nog een mooie ZZW 4 Bf, welke in de loop van de woensdag avond regatta (WAR) inzakte naar een kleine 2 Bf. De WSV Flevomare wedstrijdcommissie koos voor een van de langste banen in het circuit. Het lukt niet iedereen binnen de eindtijd te finishen, welke voor de maanden juni en juli is de finishtijd gesteld op 22.30 uur. Helaas blijken de steeds algemener voorkomende waterplanten te gaan leiden tot een extra handicap. Lees meer »

Hobie Cat Europeans 2012

Eind juli wordt er in Arzon in Frankrijk het Europees kampioenschap Hobie Cat gevaren. Een unieke wedstrijd waar iedereen met dezelfde boten het tegen elkaar opneemt. Het Belgisch duo Henri Demesmaeker en Emilie Victor zullen daar hun uiterste best doen om hun titel van Europees kampioen Hobie Dragoon te verlengen. Lees meer »

6de Twilight - de race around the toffee apple

Starten met zonnebril en finishen met zeilpak aan. Dat hebben we nog niet gehad. Start met stroom mee dus dat was een potentiële general recall. Maar die general werd een individuele terugroep. De 2 X-41’s kregen de match race waar ze naar uitkeken en de Cedo Nulli ging met de eer lopen. Wemeldinges kreeg professionele hulp uit de richting van Alinghi (Pieter van Niekerk), en een T-bone aanvaring liet een bittere smaak na voor Zigzag2 en Stardust. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen