Archief - jun 2012

juni 30th

Team Delf Challenge in Duinkerke en treft laatste voorbereidingen tot de Tour de France

Vanuit Frankrijk ons laatste uit de kuip verslag tot ‘Tour de France à la Voile’! Het team is in Duinkerken om de laatste voorbereidingen te treffen, zaterdag gaat de wedstrijd met de proloog van start. Lees meer »

Match Race Teams van het Batavia Sailing Center van start bij Grade 2 evenement Italië

Match Race Teams van het Batavia Sailing CenterMet de komst van de Alpari World Match Racing Tour naar Nederland vanaf volgend jaar, zijn twee teams al serieus bezig om naar de top te klimmen. Het team van Jeroen den Boer en Jurjen Feitsma varen op dit moment een Grade 2 evenement op Lago di Ledro, Italië waar ze zich niet alleen aan elkaar, maar ook aan een aantal top match race teams kunnen meten. Maar liefst drie deelnemende teams staan in de top 20 in de wereld ranglijst. Lees meer »

juni 29th

Woensdagavond races in Oostende

Woensdagavond ZeilenGezien het grote succes van de edities 2009, 2010 en 2011 gaat de Royal North Sea Yacht Club vanaf volgende woensdag opnieuw van start met het Woensdagavond Zeilen. Zoals de vorige edities zullen de wedstrijden elke woensdagavond plaatsvinden gedurende de maanden juli en augustus en staat open voor alle klassen. Lees meer »

Nieuwe Volvo Ocean Race boot

Volvo Ocean Race bootDe Volvo Ocean Race 2014-2015 zal gezeild worden met een nieuw ontwerp. Het nieuwe One Design concept zou volgens CEO Knut Frostad de kosten voor een campagne moeten verlagen en het aantal deelnemers naar minstens acht moeten opkrikken. Lees meer »

juni 28th

Nederlandse zeilsters door naar laatste acht op WK Matchracen

Een maand voor aanvang van de Olympische Spelen komen de beste vrouwelijke Matchracers van de Wereld in actie tijdens het WK Matchrace 2012 in Göteborg, Zweden. De beste 16 van de wereldranglijst zijn voor dit WK uitgenodigd. Op de Denen en de Nieuw Zeelanders na zijn alle deelnemers van de Olympische Spelen present. Lees meer »

Lik(e) mijn rating

Ik heb er eigenlijk zelf nooit erg veel om gegeven en zeilde vooral wedstrijd voor het plezier, de kameraadschap en, last but not least, de après sail. Misschien vloeit er onvoldoende competitiebloed door mijn aderen maar de vurige debatten die ontstaan over, door en rond ratings verbazen me elke keer weer. Je kan er gif op innemen, eindig je bij de eerste drie dan zit je gegarandeerd goed voor een rondje Rating Gezever. Tijd om eens even te googelen dacht ik na de Schelde Regatta, want de kloof tussen praktijk en theorie leek me nog nooit zo groot. Lees meer »

juni 27th

In memoriam - Johan Devocht

in

Met droefheid moeten wij U melden dat onze collega en vriend Johan Devocht, op 26 juni 2012 overleden is. Iedereen binnen de zeilwereld kende Johan en weet dat hij zeer actief was als Voorzitter van de Nievdonckse Watersport Vereniging en als Algemeen Secretaris van het Koninklijk Belgisch Yachting Verbond. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen