Archief - jul 2012

juli 31st

Terugblik Tour de France à la Voile


Zo. Team Delft Challenge is weer terug uit Frankrijk! We hebben de Tour de France à la Voile afgesloten met een vierde plek. Tevreden? Zeker. Lees verder! Lees meer »

juli 30th

Evi Van Acker begint sterk aan de Olympische zeilcompetitie

Evi Van AckerEvi Van Acker is vandaag goed begonnen aan het zeiltoernooi op de Olympische Spelen. De 26-jarige Belgische zeilster staat na twee regatta's op de tweede plaats in de Laser Radial-klasse. Evi zeilde een tweede en derde plaats in de eerste regatta's. Belg Wannes Van Laer staat op de 21e plaats in de Laser-klasse. Lees meer »

Veenman en Zwager winnen Westlandcup wisselbekers

WestlandcupOp 28 en 29 juli werd er voor de 29ste keer gestreden om de Westlandcup bij de Kust Zeil Vereniging ’s-Gravenzande. Zaterdag kon onder rustige omstandigheden met een noordelijke wind van ongeveer 3 bft in totaal 4 wedstrijden worden gezeild. Lees meer »

Jelmer Zittema wereldkampioen Splash

Jelmer ZittemaIn het Belgische Nieuwspoort is Frisiaan en jeugdtrainer Jelmer Zittema vrijdag 27 juli Wereldkampioen Splash geworden. Vanaf dag twee stond hij eerste en deze plek heeft hij niet meer prijsgegeven. Zelfs een driemaal nummer 1 in de laatste wedstrijden van de Belg Thomas Deckers kon Jelmer niet van de nummer één positie stuiten. De concurrentie naderde tot op vier punten. Lees meer »

Commodores Cup - Team Benelux schuift op naar 4de plek na protest

Xcentric RipperTeam Benelux kan terugkijken op een geslaagde Commodores’Cup. Aan het begin van de week leek het Team met de Ker40 Baraka GP, J/111 Xcentric Ripper en de First 47.7 Moana de hekkensluiter te worden van de deelnemende teams, echter de laatste 2 dagen wisten ze door tactisch en technisch zeer sterk te varen drie plaatsen in het klassement terug te winnen. Lees meer »

juli 29th

Eerste Nederlandse Olympische zeilers Pieter-Jan Postma en Matchracers in actie

Pieter-Jan PostmaDe eerste Nederlandse Olympische zeilers kwamen op 29 juli in actie. Pieter-Jan Postma scoorde een vijfde en een 10de plaats. De matchracers Renée Groeneveld, Annemieke Bes en Marcelien de Koning wonnen hun eerste wedstrijd van Nieuw Zeeland en verloren race twee van Rusland. Lees meer »

Olympische zeilcompetitie start 29 juli

Ben AinslieVanmiddag 28 juli kwam het Olympische Vuur in Weymouth aan. Drievoudig gouden medaille winnaar Ben Ainslie (GBR) stak de vlam aan (foto). Morgenmiddag 29 juli 2012 om 12.00 uur Engelse tijd begint de Olympische zeilcompetitie in Weymouth. De eerste Nederlander die in actie komt is Pieter-Jan Postma in de Finn-klasse, er staan twee races op het programma voor de Fries. Ook de matchracers zeilen hun eerste twee wedstrijden uit de poulefase op 29 juli. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen