Archief - aug 2012

augustus 31st

Open Belgisch Kampioenschap SB20

Open Belgisch Kampioenschap SB20De weersvoorspelling voor het Open Belgisch Kampioenschap SB20 zag er niet ideaal uit met 35 knopen wind in het weekend en bijna geen wind op maandag. Uiteindelijk werd het van 25-27 augustus een spetterende serie met 8 gevaren manches in schitterende condities. Een Italiaan, 2 Nederlanders, 2 Britten en verrassend jonge bemanningen onder de Belgen. Lees meer »

augustus 30th

Team Feitsma in de Argo Gold Cup

Team FeitsmaVan 2 tot en met 7 oktober wordt de Argo Gold Cup als onderdeel van de Alpari World Match Racing Tour (AWMRT) gezeild in Bermuda. Het Nederlands team van Jurjen Feitsma maakt hier zijn entree in dit internationale circuit. Dit jaar is hij gestart met het masterprogramma van het Batavia Sailing Center. Deelname aan een AWMRT event is hier onderdeel van. Lees meer »

Water-rAnt 2012

Water-rAntVorige week besloten eigenaars van klassieke schepen en deelnemers aan de Tall Ships Races om eind september een reünie te houden. WaterkAnt 2012 heeft geen plaats en men wil toch de traditie verderzetten. Dit is een evenement voor alle droog en nat (varend en ander) watererfgoed van Antwerpen, de Antwerpse haven en het Schelde-estuarium. Lees meer »

Destopnews 2012-35

Destopnews 35 brengt ons van Korea tot de VS met een stop in Italië. Uw wekelijks overzicht van het laatste internationaal zeilnieuws gebracht door Sebastian Destremau. Lees meer »

augustus 29th

Foiling AC72 catamaran

Foiling AC72Feest met deze AC72 catamaran van het ETNZ America's Cup team. Deze foto werd gepost in het crew.org.nz forum. Meer details zijn er nog niet maar het ziet er in ieder geval zeer snel en spectaculair uit. Laat ons hopen dat het echt is. De hamvraag: is dit Photoshop of niet? Lees meer »

Nieuw 24 Uurs zeilrace record voor Hemels van der Hart

Hemels van der HartDe 48ste Delta Lloyd 24 uurs Zeilrace gaat voor team Hemels van der Hart als legendarisch de boeken in. Het team won afgelopen weekend de Tim van Rootselaar prijs: Monohull met meeste mijlen in de wedstrijd en tocht. Niet alleen dat. Ze hebben meteen een All Time High record van 198,69 mijlen in de categorie Monohull gezet. Lees meer »

Antwerp Race updates van de voorzitter

Antwerp RaceVia via werd voor de Antwerp Race op 13 oktober perfect zeilweer besteld, we hebben enkel nog wat twijfels over de garantieclausule van dit contract. Maar verder is wel degelijk alweer alles voorzien om ook van deze 25ste editie een formidabel zeilfestijn te maken. Lees meer »