Archief - nov 2016

Datum

november 29th

IJspegel november 2016, gehaktballen, eieren en alle vlaggen uit de kist

Ijspegel TrophyAls we op zondag 27 november met de Albatros de zee opvaren, worden we verwelkomd door een mooie regenboog. Het is licht bewolkt en er staat een behoorlijke swell. De verwachtte wind van 16 knopen laat echter nog op zich wachten. Er staat voorlopig niet meer dan 6 knopen wind. Daar zullen de IJspegelaars het voorlopig mee moeten doen. Lees meer »

november 28th

Spannende strijd tijdens 2e Winterwedstrijd Drimmelen

Winterwedstrijd DrimmelenTijdens de 2e wedstrijddag in Drimmelen afgelopen zondag was het prachtig zeilweer met zon en een noordenwind. De J22 klasse voer een spannende strijd, dit mede omdat het kruisrak de vloot de Biesbosch in bracht. Hier zijn de omstandigheden altijd variabel en moet je goed op de diepgang letten. De strijd was dit keer omgedraaid, werden de twee vorige wedstrijden nog door de Ranger gewonnen, dit keer was de eer voor de goed zeilende Peter van Doormalen. Lees meer »

november 27th

Prijsuitreiking Noordzee Club en Shorthanded

Prijsuitreiking Noordzee ClubVrijdagavond 25 november werd de jaarlijkse prijsuitreiking van de competities 2016 om de Verbondsbezems en wisselprijzen gehouden in Het Huis van de Sport te Nieuwegein. De centrale hal was voor deze gelegenheid aangekleed met fel gekleurde spinnakers en reclamevlaggen van de verschillende sponsoren die de feestelijke avond nog eens extra benadrukten. Lees meer »

november 23rd

Win een Fareast 28R tijdens het WK

Fareast 28RDe Fareast 28R klasse groeit wereldwijd erg hard en een officieel wereldkampioenschap hoort daar natuurlijk ook bij. Wij vernemen zonet uit goede bron dat er aantrekkelijke deals kunnen gemaakt worden om vòòr de aanvang van de wedstrijd een boot te kopen of te huren. Meer nog, je kan zelfs een gloednieuwe Fareast 28R gratis mee naar huis nemen als je het WK wint! Neem dus twéé auto’s met trekhaak mee naar Zweden. Lees meer »

november 22nd

Deltaweekend 2017 naar Colijnsplaat

Deltaweekend 2017Na Zierikzee is in 2017 Colijnsplaat aan de beurt als uitvalshaven voor de 47e editie van het Deltaweekend. Drie dagen lang wedstrijdzeilen voor ORC/IRC boten, rond- en platbodems B/C en diverse eenheidsklassen. Ook jachten met een CR registratie en ongemeten jachten zijn als vanouds welkom. Alle banen worden dit jaar ten westen van de Zeelandbrug gevaren. Dat betekent korte routes naar start en finish en afhankelijk van de banen ook interessant voor toeschouwers vanaf de wal in Colijnsplaat. Lees meer »

november 21st

Dag van het Wedstrijdzeilen in Kajuitzeiljachten trekt volle zaal

Dag van het Wedstrijdzeilen in KajuitzeiljachtenAfgelopen zaterdag werd wederom de gecombineerde “Dag van het Wedstrijdzeilen in Kajuitzeiljachten” georganiseerd door de Noordzee Club. Sinds 2015 worden zowel de zeilers, meetbriefhouders als de organiserende verenigingen uitgenodigd met de intentie om van elkaar te leren en te zien waar de nodige verbeteringen kunnen worden aangebracht. Lees meer »

november 20th

Finn zeilen in 50 knopen wind


Stormpje? Een uitdaging! moet Tobias Kirschbaum gedacht hebben op zondag 20 november toen hij een poging deed om de Finn te verslaan met 50 knopen wind in Nijkerk vanaf de Watersportvereniging Zuidwal. Dàt was echter buiten de waard gerekend! Hilarisch op sommige momenten, maar wél dapper ons gedacht. Kijk en geniet mee. Lees meer »