Archief - aug 2016

Datum

augustus 29th

Roy van Aller benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau

Roy van AllerBurgemeester Annemiek Jetten (PVDA) van Sluis heeft Roy van Aller, voorzitter van het DAMEN Breskens Sailing Weekend, onderscheiden voor zijn bewezen diensten. Van Aller is samen met zijn vrouw Sari jarenlang actief geweest in de zeilwereld. Lees meer »

52ste Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace kent unieke omstandigheden

24 Uurs ZeilraceDe 52ste editie van de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace is er een met een gouden randje. Het weer was perfect en van de 576 ingeschreven boten startten er 550, waarvan er 544 door de finishlijn zeilden. Zelden kende het evenement zo weinig uitvallers gedurende de race. Lees meer »

Competitief en tactisch zeilen tijdens subtropisch Breskens Sailing Weekend

Breskens Sailing WeekendHet DAMEN Breskens Sailing Weekend en haar zeilers kregen dit weekend begeleiding van subtropische temperaturen. Deze nieuwe uitdaging maakte deze dertiende editie van het zeilweekend tot een gevarieerde competitie. Lees meer »

augustus 28th

Breskens Sailing Weekend: dag 3

Breskens Sailing WeekendWind! Het is de grootste vriend van een zeiler en de organisatoren van een zeilweekend. Op deze zaterdag van het DAMEN Breskens Sailing Weekend is hij er zoals gehoopt. Zeker aan wal zorgt deze voor de nodige verkoeling. Op het water levert het spetters spannende zeilwedstrijden op. Lees meer »

augustus 27th

Rustige start 52ste Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace

Delta Lloyd 24 Uurs ZeilraceDe 52ste editie van de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace is vrijdagavond tussen 19.00 en 19.45 uur rustig van start gegaan. Onder mooie weersomstandigheden, wind en zon, startten 552 van de 576 ingeschreven boten in veertien plaatsen rondom het IJsselmeer. Lees meer »

Breskens Sailing Weekend: meer wind op dag 2

Breskens Sailing WeekendMinder hitte en meer wind zorgen voor een interessante zeilvrijdag in Breskens en er is entertainment voor ontluikend potentieel. Na de eerste schippersbriefing voor de hele vloot – gisteren waren enkel de One Tonners aan de beurt – voeren alle deelnemers van het Breskens Sailing Weekend 2016 gezamenlijk de haven uit richting het strijdtoneel op de Westerschelde. Lees meer »

augustus 26th

The World Sailing Show - augustus

The World Sailing Show brengt ons deze maand beelden en actie in de topics: Postcards from Rio, Cowes Week, Americas Cup World Series in Portsmouth, One amazing Norwegian sailor’s quest for Gold en de Paralympic class preview. Ook de Belgische Tontin pups komen aan bod. Lees meer »