Archief

augustus 27th, 2014

Daan Versteeg Europees Kampioen Sharpie zeilen

Sharpie zeilenDaan Versteeg (NED) heeft op het Steinhuder Meer de Europese titel behaald in de Sharpie klasse. Hij voer samen met Ton van Berkel uit Leimuiden. Versteeg en Van Berkel waren heer en meester op het Duitse Meer en voeren in zes manches naar vier overwinningen, een tweede en een zesde plaats. Lees meer »

augustus 26th

Een goeie start

Zoals een bokser zijn tegenstander tegen de touwen ramt doet Canfield het tijdens de prestart van de derde race van de Chigago Grand Slam verleden week. Net voor de start geeft hij een volledige knockout. Watch and learn. Lees meer »

Team Brunel rookies

Team Brunel rookiesEind augustus zette Team Brunel vanuit Lanzarote koers naar de Volvo Ocean Race startplaats Alicante, waar het team over een dikke maand start in de zwaarste zeilrace ter wereld. Bekend terrein voor een aantal, een sprong in het diepe voor een tweetal. Lees meer »

Formule 1 zeilen in Bruinisse

18 foot skiffDe snelste monohull klasse ter wereld komt voor de derde keer naar Nederland. Van 28 tot en met 31 augustus 2014 komen internationale 18foot Skiff zeilteams naar Jachthaven Bruinisse om op het Grevelingenmeer te zeilen. Het is spectaculair, waanzinnig snel en prachtig schouwspel om naar te kijken. Ook zonder kennis van zeilen. Lees meer »

Aankondiging: Nederlands Klasse kampioenschap FF65

FF65Het Nederlands Klasse kampioenschap FF-65 zeilen wordt dit jaar gehouden in Muiden op 30 en 31 augustus a.s. bij de Koninklijke Nederlandse Zeil- en Roeivereniging (KNZRV). Lees meer »

augustus 24th

24 Uurs Zeilrace vol uitersten en verrassingen

24 Uurs ZeilraceDe 50ste Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace was er een van uitersten en een met een verrassende ontknoping. Het weer liet zich gedurende 24 uur van zijn beste en zijn slechtste kant zien. Spectaculaire onweerswolken wisselden blauwe luchten af. In de ORC1 klasse zijn de prijzen niet uitgereikt vanwege een nog lopend protest. In de ORC 3 klasse trok de prijswinnaar zich net voor de prijsuitreiking terug, waardoor de nummer twee opschoof naar de eerste plek. Lees meer »

Team Brunel meert af in Alicante en nog meer Dock Talk

Team BrunelTeam Brunel arriveerde gisteravond rond 23.50 uur als eerste deelnemer aan de Volvo Ocean Race 2014-15 in de startplaats Alicante, Spanje. Schipper Bouwe Bekking en zijn bemanning werden door een menigte van ongeveer 200 mensen verwelkomd. Op 4 oktober zal in Alicante het startschot klinken voor de twaalfde editie van één van ’s werelds zwaarste oceaanraces rond de wereld. Lees meer »