Archief

juli 3rd, 2015

Nederlanders strijden tijdens WK Laser om het ticket naar Rio

Laser zeilenGisteren startte de Nederlandse kernploegzeilers Rutger van Schaardenburg en Nicholas Heiner, samen met Talentploeg zeiler Yuri Hummel, het Wereldkampioenschap Laser in Kingston (CAN). Een cruciaal toernooi voor Heiner en Van Schaardenburg. Beide Nederlanders horen bij de absolute wereldtop en strijden onderling om dat ene exclusieve ticket voor deelname aan de Olympische Spelen in Rio. Winnaar is degene met het beste opgetelde resultaat van dit WK en het EK, later deze maand in Denemarken. Lees meer »

WAR 01-07-15

avondwedstrijdHet was enerzijds een prachtige zeilavond en anderzijds een avond vol onverwachte gebeurtenissen. Een “man over boord” in de ORC-1, een onverwachte opgave in de ORC-2 en een vreemde eend in de bijt bij de ORC-3, van de 3 boten die aan de start verschenen waren er 2 opgaven en een DSQ. Lees meer »

juli 2nd

Twee weken lang RS Tera, RS500 en RS Aero kampioenschappen in Nederland

RS 500Komende zomer is Bruinisse het toneel voor een drietal kampioenschappen in RS boten. Koninklijke Roei- en Zeilvereniging De Maas, Rotterdam in samenwerking met Jachthaven Bruinisse en Aquavitesse staat klaar voor het neerzetten van prachtige RS kampioenschappen. Lees meer »

juli 1st

Nederlandse teams bereiden zich voor op het ISAF WK Match Racen voor vrouwen

2015 ISAF Women’s Match Racing World ChampionshipOver precies een week beginnen de races van het ISAF Womens Match Racing World Championships 2015. De top 2 van Nederland bereidt zich samen voor bij Waterland Monnickendam. Daarna nemen ze het volgende week tegen elkaar op in Middelfart, Denemarken. Lees meer »

juni 30th

Louis Balcaen overtreft zichzelf

Louis BalcaenGeboren in een bevoorrecht milieu lijkt het erop alsof er voor hem alleen maar kansen gecreëerd worden, makkelijke mogelijkheden. Niets is minder waar want er is nu éénmaal het leven… en het leven is zoals een upwind-downwind wedstrijd; de ene helft gaat het je vòòr de wind, de andere helft zit je af te zien. Dit is het verhaal van een jongen die, bijna geveld door kanker, terug rechtstaat en vecht. Vecht voor erkenning, voor eigenwaarde, voor geloof in zichzelf én in zijn lichaam. Dit is het verhaal van Louis Balcaen. Lees meer »

juni 29th

Drama tijdens de In-Port Race in Göteborg

In-Port Race in GöteborgHet Abu Dhabi Ocean Racing Team pakt de overall titel van de in-port races en wint zo alle Volvo Ocean Race 2014-15 overall prijzen. Team SCA verovert een derde plaats achter Team Brunel. Er werd een zeer tactische strijd gestreden in Göteborg. Team Brunel behaalde de overwinning in de slotakte tijdens de Inmarsat In-Port Race te Göteborg. Achter hen speelde zich een drama af… Lees meer »

Winnaars Deltaweek Zeelandwedstrijden 2015

Deltaweek 2015De derde dag van de Deltaweek kende voor wat betreft de weersomstandigheden een rustig verloop. De matige wind van zaterdag was zondag ingezakt tot een zwakke bries, maar was wel voldoende om een goede race te varen. Dit leverde weliswaar geen spectaculaire beelden op voor de fotografen, maar deed wel een beroep op de stuurmanskunst en het tactisch inzicht van de bemanningen. Lees meer »