Archief

mei 24th, 2015

Hard zeilen op dag twee North Sea Regatta

North Sea RegattaMet 20 knopen wind op zee voor de kust van Scheveningen was het voor de meeste zeilers een heerlijke North Sea Regatta dag. Er werd hard gezeild en op de kant klinken veel stoere verhalen. Vele boten hadden zo hun problemen maar voor de MaxFun 25 Evapko had vandaag de minst leuke zeildag, door kielproblemen kapseisde de boot en moesten ze door de KNRM van het water worden gehaald. Lees meer »

MaxFun 25 Evapko breekt kiel en kapseist

MaxFun 25De KNRM moest vandaag tijdens de North Sea Regatta in actie komen nadat de kiel van de MaxFun 25 Evapko brak en de boot kapseisde. We spreken Mattieu Sonnemans nadat de bemanning een beetje van de schrik is bekomen: "In de 15 jaar dat deze klasse bestaat is zoiets nog nooit gebeurd. Maar het belangrijkste is, de bemanning staat weer veilig en zonder kleerscheuren op de kant. De KNRM was binnen een kwartier ter plaatse, zij hebben de boot naar wat rustiger water gesleept en de wedstrijdleiding heeft hem hier vastgelegd met boeien." Lees meer »

mei 23rd

Team Vestas Wind bijna "back in business"

Team Vestas WindTeam Vestas Wind’s race tegen de klok om terug aan te sluiten in de Volvo Ocean Race is bijna te einde. Nu vrijdag heeft de bijna volledig herbouwde Volvo Ocean 65 de Persico bootwerf in Italië verlaten. De boot wordt nu kaar gemaakt voor transport over de weg naar Lissabon waar Team Vestas Wind op 7 juni aan de start wil verschijnen van de achtste Volvo Ocean Race etappe. Lees meer »

70ste North Sea Regatta kent prachtig zeilweer om mee te starten

North Sea RegattaDe deelnemers aan de 70ste North Sea Regatta, powered by Delta Lloyd, hadden de eerste dag prachtig weer om in te slingeren. Van de zes geplande kampioenschappen dit weekend worden er vijf gevaren. Het geplande Open Benelux Kampioenschap J80 is vanwege de geringe opkomst vier dagen voor de start van de North Sea Regatta afgelast. De deelnemers aan de TwoHanded Nationals hebben het dit weekend zwaarder dan in de 24 uur op zee vorige week, maar het is een goede training voor de Fastnet Race. Lees meer »

mei 22nd

Deltaweek opengesteld voor CR gemeten jachten

DeltaweekGoed nieuws voor Belgische schippers met een CR gemeten zeiljacht. De Deltaweek viert dit jaar de 45e editie van deze traditionele zeilwedstrijd in de Zeeuwse wateren. Vanaf dit jubileumjaar staat de deelname ook open voor CR jachten. Hiermee mikt de Deltaweek op een grotere deelname van Belgische deelnemers. Lees meer »

mei 21st

Olympisch Nacra duo aan de start in de Ronde om Texel

Ronde om TexelHet deelnemersveld van de 38e Ronde om Texel by Paal 17, op zaterdag 6 juni, krijgt steeds meer vorm. Onder de deelnemers onder andere het Olympisch Nacra duo Mandy Mulder en Coen de Koning. Lees meer »

mei 20th

North Sea Race uit de kuip van de Denebola

DenebolaHet inschepen gebeurde opvallend vlot : de crew van 5 verzamelde woensdagavond na het werk en reeds rond 19u30 zeilden we Oostende uit. Met halve wind liep de Denebola gemiddeld boven de 8 knopen, recht naar Harwich. Daar zeilden we rond 5 uur lokale tijd de River Orwell op. Het was nog heel stil toen we aanmeerden aan de steigers van de Royal Harwich Yacht Club te Woolverstone : op de overwegend Nederlandse jachten was bovendeks geen kat te bespeuren. Lees meer »