Archief

mei 6th, 2015

Aftellen naar de Dover Strait Race

Dover Strait RaceGeef het maar toe, u houdt er òòk van. Vergane glorie, winkeltjes alsof we nog steeds in de jaren ‘70 vertoeven, fish & chips tenten, lelijke wijven en getatoeëerde venten, Indische restaurants in stoffige slash natte straten (al naargelang het weer), goktenten en foute cafés. En erboven, als een onneembare vesting van klasse en autoriteit, the Royal Temple… Ik heb het natuurlijk over dè hemelvaartklassieker en voor velen de onbetwiste opener van het Belgisch zeezeilseizoen, de Dover Strait Race van Oostende naar Ramsgate en terug via Nieuwpoort. Lees meer »

mei 5th

40 mijl van Bru update: 100 doublehanded teams gingen je voor

40 mijl van BruOver drie weken sluit de inschrijving voor de Elkor 40 mijl van Bru 2015. Ben jij erbij met je zeilpartner? Hier alvast een sneak peek van het programma. Lees meer »

5de Almere Regatta dit weekend van start

Almere Regatta 2015Aanstaand weekend op 9 en 10 mei wordt op het Markermeer voor de kust van Almere de 5e Almere Regatta gehouden. In samenwerking met X-Yachts Holland en X-Club Nederland wordt ook gestreden om de X-Yachts Holland Cup. Lees meer »

Vuurschepen en North Sea Race preview

VuurschepenraceDe Van Uden Reco Stellendam Regatta is nog maar net achter de rug en de North Sea Regatta staat al voor de deur. Maar voor we het in Scheveningen tegen elkaar kunnen gaan opnemen staan er voor ons nog 2 offshore zeilwedstrijden klaar. De Vuurschepen Race (start 12 mei) en de North Sea Race (start 15 mei) maken beide deel uit van de North Sea Regatta. Deze wedstrijden zullen gevaren worden onder ISAF cat3 met reddingsvlot. Vele zien de offshore wedstrijden als een voorbereiding en/of kwalificeer wedstrijd voor de Rolex Fastnet Race. Er zijn een paar grote namen bij de inschrijvingen, maar daarover straks meer in deze preview. Lees meer »

mei 4th

Je hoeft niet de grootste te hebben om de 50 MIJL te winnen

50 MIJLDe 50 Mijl begon met een druilerig regentje in Lelystad Haven, maar dat houdt de TwoHanded zeilers allang niet meer tegen. Met slaap in de ogen en de traditionele koffie met krentenbol werd het palaver doorstaan. Nadat de laatste wijzigingen genoteerd waren en met een laatste bakkie troost kon er losgegooid worden. Lees meer »

Nederlandse winst in Yngling tijdens Europees Kampioenschap

YnglingNa 8 spannende races werd het jaarlijkse Yngling European Championship bij Riva del Garda (Italie) gewonnen door Maarten Jamin, Jaap Smolders en Menno Berens. Door wisselende weersomstandigheden kregen de teams zowel met harde als zachte wind te maken en bleef het spannend in de top drie. Jorrit Witters, Joost Brouwer en Sjoerd Feith vielen met een vierde plek net buiten de prijzen. Lees meer »

april 29th

Top drie blijft spannend halverwege zesde etappe Volvo Ocean Race

Team BrunelDe vloot is nog geen 2 dagen terug op het noordelijk halfrond of de zesde Volvo Ocean Race-etappe noteerde vandaag al drie koplopers. Team Brunel verloor vanmorgen de leiding aan klassementsleider Abu Dhabi Ocean Racing en inmiddels zeilt Dongfeng Race Team aan kop. Zoals verwacht, schoof de 6 boten sterke vloot in de Doldrums weer in elkaar. Team SCA bereikte gistermorgen als eerste het noordelijke halfrond en 2,5 uur later volgde de laatste boot, Team Alvimedica. Lees meer »