Lijnenspecialist

Archief

april 29th, 2016

De Van Uden Reco zeilen met COINCOIN

Van Uden Reco Stellendam RegattaDe Van Uden Reco Stellendam Regatta is een jaarlijks terugkerend evenement dat gezien wordt als de seizoensopener voor wedstrijdjachten en sportboten. Dit jaar hebben in totaal weer meer 100 schepen aan deze race deelgenomen. Een goede verdeling tussen sterke ORC en IRC vloten en uitdagende eenheidsklassen, waaronder de in Nederland nieuwe J111 klasse met deelnemers. Lees hier het Uit de kuip verslag van ORC/IRC 1 winnaar COINCOIN. Lees meer »

Brit Andy Davis wint overtuigend de Solo Nations Cup

Andy DavisVan 22 tot en met 24 april organiseerde Hollandia in Medemblik voor de solo-dinghy de Nations Cup en voor de OK-jol het Europees kampioenschap. De zeilomstandigheden waren extreem door kou , hoge golven en fikse wind met in buien windsnelheden tot bijna 30 knopen. Van de 70 ingeschreven solozeilers gingen 56 deelnemers van start. Lees meer »

april 27th

Interponton wedstrijden zeilen in Nieuwpoort

Interponton wedstrijden zeilenJaarlijks organiseert VVW Nieuwpoort een drie Interponton zeilwedstrijden. De bedoeling hiervan is hoofdzakelijk om enerzijds zoveel mogelijk boten per ponton te laten deelnemen maar vooral diegenen die nog maar weinig of geen ervaring hebben met het wedstrijdzeilen te motiveren om dit ook eens te proberen. Lees meer »

Red Bull Foiling Generation naar Nederland

Red Bull Foiling GenerationDe internationale zeilwedstrijd Red Bull Foiling Generation komt in juli dit jaar naar Nederland. Van 13 juli tot en met 17 juli krijgen de 32 grootste Nederlandse zeiltalenten bij de Bataviahaven in Lelystad de unieke kans om te leren zeilen in de spectaculaire tweepersoons Flying Phantom boten. Lees meer »

april 26th

Flevo Race 2016 terug in thuishaven Muiden

Flevo Race 1939Van 19 tot en met 21 augustus 2016 organiseert de KNZ&RV voor de 74e keer de Flevo Race. De Flevo Race is de grootste zeilwedstrijd meetellend voor de nationale competities op het IJsselmeer en Markermeer. Platbodems, klassieke jachten en moderne zeiljachten zeilen mee. Voor de editie van dit jaar keert de Flevo Race terug naar KNZ&RV Muiden zoals de eerste in 1939. Lees meer »

april 25th

Van Uden Reco Stellendam Regatta spectaculair in beeld

Van Uden Reco Stellendam RegattaMet regen, hagel, zon en vooral veel wind, was de Van Uden Reco Stellendam Regatta een spectaculaire seizoensopener voor de ruim 100 ingeschreven wedstrijdzeilteams. De twee wedstrijddagen zijn spectaculair in beeld gebracht door On Air Media, fotograaf Laurens Morel, On Board Reporter Klaas Wiersma en de teams zelf! Lees meer »

april 22nd

Eerste ORC sportboot kampioenschap tijdens de VOC Cup

VOC CupNa de North Sea Regatta, gevolgd door de Almere Regatta en het Deltaweekend wordt de Nederlandse ORC Sportboten competitie afgesloten met de VOC Cup, het Open Klassenkampioenschap ORC Sportboats. Het kampioenschap wordt georganiseerd door EWVA op het IJsselmeer voor de kust van Enkhuizen van 9 t/m 11 september 2016. Lees meer »