Lijnenspecialist

Archief

juni 28th, 2016

34e Schuttevaerrace: een triathlon maar dan net even anders

SchuttevaerraceOp vrijdag 1 juli gaat de 34ste Schuttevaerrace van start. Een bijzondere variant op de triathlon: tijdens dit traditionele sportevenement wordt bijna 48 uur onafgebroken gezeild, gefietst en hardgelopen. In combinatie met onzekere factoren zoals wind, stroom & tij vormt de Schuttevaerrace een ultieme uitdaging voor de sporters! Lees meer »

RORC IRC Nationals: dag 2 & 3

RORC IRC NationalsFritz Buyl en Windfinder zijn het niet met elkaar eens. Resultaat na de race: Fritz 1, Windfinder 0. Op dag 2 volle bak buien, maar dan écht volle bak regen. Iedereen tot op zijn ondergoed toe nat. Start met 8kn wind en aan de bovenboei stond er al 20kn+. Wat een geweldige sport hebben wij toch hé? De Elke en de Intention gaan in hun klasse met een derde plaats naar huis. De Fast 40+ boten doen hun naam eer aan door snelheden van boven de 20kn te klokken en sommige teams zweren bij yoga om paaltjes te scoren. Of het ze lukt, leest u verder in dit artikel. Lees meer »

WK Optimist zeilen te Vilamoura: dag 2

WK Optimist zeilenMaandag 27 Juni, racedag 2. Alle Belgen zitten in blauw vandaag, op Kwinten na. Die blijft rood. Gelukkig start blauw als groep 2 en rood als 3, dus dat maakt het ietwat makkelijker voor Michael, tenzij natuurlijk de Japanners, waarmee we de coach boot delen, in geel en groen zitten... Buiten de nadelen van het alleen zitten is er wel 1 voordeel: de Belgische paparazzi fotograaf kan gemakkelijker individuele foto's maken tijdens het buiten zeilen van 1 rooie dan van 4 blauwe... Lees meer »

juni 27th

Oktoberraces 2016: speciale lustrumeditie vanuit Scheveningen

Oktoberraces 2016We kennen de Oktoberraces als een geweldige zeilwedstrijd die het seizoen afsluit. Zeilvereniging Westergo heeft deze wedstrijd tot en met editie 2015 met succes kunnen en willen organiseren. Op 1 & 2 oktober 2016 zal een eenmalige speciale Oktoberrace editie plaatsvinden in Scheveningen georganiseerd door het geoliede team van Jachtclub Scheveningen. Lees meer »

WK Optimist zeilen te Vilamoura: dag 1

WK Optimist zeilenZondag 26 juni, dag 1 van het WK optimist zeilen te Vilamoura, Portugal. Vandaag staan er twee manches op het programma. De start is pas om 13:00, een uurtje later dan de dagen erna. Elke kleur wordt apart gelaunched, en de organisatie kijkt er streng op toe dat niemand te vroeg vertrekt. Lees meer »

juni 26th

Light Vessel Race 2016 winnaars: IBA Sailing Team en Piscou

in

PicsouNa twee dagen Light Vessel Race zeilen zijn de winnaars bekend. IBA Sailing Team (A35) wint in de IRC 1-2 klasse in de IRC 3 klasse is het de boot Piscou (Dehler 29) die met de 1ste plaats lopen. In de rijkelijk gevulde CR klassen gaat de boot Juliette (J/109) met het goud aan de haal. Lees meer »

Light Vessel Race 2016: dag 1

in

Light Vessel Race 2016Na een prachtige eerste zeildag van de Genisol Light Vessel Race staan voorlopig IBA Sailing Team op een gedeelde eerste plaats met Moana in de IRC1-2 klasse. Piscou van Alain Rousseau staat 1e in de IRC3 & in de CR-klasse ten slotte staat J-venture op een mooie eerste plaats. Lees meer »