Archief

mei 5th, 2015

5de Almere Regatta dit weekend van start

Almere Regatta 2015Aanstaand weekend op 9 en 10 mei wordt op het Markermeer voor de kust van Almere de 5e Almere Regatta gehouden. In samenwerking met X-Yachts Holland en X-Club Nederland wordt ook gestreden om de X-Yachts Holland Cup. Lees meer »

Vuurschepen en North Sea Race preview

VuurschepenraceDe Van Uden Reco Stellendam Regatta is nog maar net achter de rug en de North Sea Regatta staat al voor de deur. Maar voor we het in Scheveningen tegen elkaar kunnen gaan opnemen staan er voor ons nog 2 offshore zeilwedstrijden klaar. De Vuurschepen Race (start 12 mei) en de North Sea Race (start 15 mei) maken beide deel uit van de North Sea Regatta. Deze wedstrijden zullen gevaren worden onder ISAF cat3 met reddingsvlot. Vele zien de offshore wedstrijden als een voorbereiding en/of kwalificeer wedstrijd voor de Rolex Fastnet Race. Er zijn een paar grote namen bij de inschrijvingen, maar daarover straks meer in deze preview. Lees meer »

mei 4th

Je hoeft niet de grootste te hebben om de 50 MIJL te winnen

50 MIJLDe 50 Mijl begon met een druilerig regentje in Lelystad Haven, maar dat houdt de TwoHanded zeilers allang niet meer tegen. Met slaap in de ogen en de traditionele koffie met krentenbol werd het palaver doorstaan. Nadat de laatste wijzigingen genoteerd waren en met een laatste bakkie troost kon er losgegooid worden. Lees meer »

Nederlandse winst in Yngling tijdens Europees Kampioenschap

YnglingNa 8 spannende races werd het jaarlijkse Yngling European Championship bij Riva del Garda (Italie) gewonnen door Maarten Jamin, Jaap Smolders en Menno Berens. Door wisselende weersomstandigheden kregen de teams zowel met harde als zachte wind te maken en bleef het spannend in de top drie. Jorrit Witters, Joost Brouwer en Sjoerd Feith vielen met een vierde plek net buiten de prijzen. Lees meer »

april 29th

Top drie blijft spannend halverwege zesde etappe Volvo Ocean Race

Team BrunelDe vloot is nog geen 2 dagen terug op het noordelijk halfrond of de zesde Volvo Ocean Race-etappe noteerde vandaag al drie koplopers. Team Brunel verloor vanmorgen de leiding aan klassementsleider Abu Dhabi Ocean Racing en inmiddels zeilt Dongfeng Race Team aan kop. Zoals verwacht, schoof de 6 boten sterke vloot in de Doldrums weer in elkaar. Team SCA bereikte gistermorgen als eerste het noordelijke halfrond en 2,5 uur later volgde de laatste boot, Team Alvimedica. Lees meer »

april 26th

Split nu in het voordeel van Dongfeng Race Team

Dongfeng Race TeamDe split die afgelopen vrijdag in de zes boten sterke Volvo Ocean Race vloot ontstond werkte vannacht in het voordeel van Dongfeng Race Team. De Chinees/Franse Volvo Ocean 65 nam als koploper van de oostelijke groep de leiding over van Team Alvimedica als meest westelijke boot. De oostelijke groep profiteerde van meer druk in de zeilen op weg naar het waypoint bij Recife op het oostelijke punt van Brazilië. Team Brunel zeilt nu in tweede positie. Lees meer »

Evi Van Acker wint de Sailing World Cup in Hyères

Evi Van AckerEvi Van Acker (BEL) wint de ISAF Sailing World Cup in Hyères. Gisteren had Evi haar leiderspositie al verstevigd met een 5-1 in de Laser Radial klasse. Vandaag won ze met veel voorsprong de Medal race en pakte daarmee ook de eindoverwinning. De Zweedse Josefin Olsson werd tweede. De derde plaats ging naar de Amerikaanse Paige Railey. Lees meer »