Archief

februari 22nd, 2017

Rotterdam Offshore Sailing Team wil talenten opleiden voor de Volvo Ocean Race

Rotterdam Offshore Sailing TeamDe Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging 'De Maas' en transportbedrijf Van Uden Group bundelen hun krachten in een nieuw zeilteam. Het Rotterdam Offshore Sailing Team (ROST) staat onder leiding van drievoudig Volvo Ocean Race-zeiler Gerd-Jan Poortman. Het hoofddoel van het Rotterdam Offshore Sailing Team is om in de komende jaren een nieuwe generatie zeezeilwedstrijd-talenten op te leiden voor de Volvo Ocean Race 2020-21. Lees meer »

februari 21st

WK J/22 zeilen in Scheveningen: "Eerste internationale inschrijvingen zijn binnen"

WK J/22 zeilenAchter de schermen wordt er al lange tijd aan het WK J/22 zeilen in Scheveningen gewerkt. Afgelopen week zijn de inschrijvingen geopend en hebben we reeds in de eerste week internationale inschrijvingen uit Duitsland, Frankrijk, Canada en de Kaaiman Eilanden ontvangen. Lees meer »

februari 20th

Winterwedstrijden Drimmelen naderen climax

Winterwedstrijden DrimmelenOp onnavolgbare wijze wist zondag Michiel Eijsink, met zijn J22 Ranger, voor te selecteren op de eindoverwinning in de J22 klasse. In de tweede wedstrijd lag echter nog de Gap continu eerste, met een meer dan ruime voorsprong. Lees meer »

VIDEO: Belgian Boat Show 2017 “De kleine standhouders betalen de standplaatsen van de grote boten”

Belgian Boat Show 2017Als we de standhouders van de Belgian Boat Show mogen geloven is de beurs voor de grote botenhal een succes en voor de accessoirehal een absoluut fiasco. De kleinere standhouders klagen vooral over de route en de prijzen. Lees meer »

februari 18th

Zo hou je jonge zeilers in de zeilsport: “Nieuwe initiatieven, goede contacten en de juiste evenementen”

Erik Jan van de ZandeHet is niet alleen een trend in de zeilsport, veel sportverenigingen zien een leegloop vanaf 18 jaar. Mensen willen tegenwoordig steeds meer sporten op momenten die hen past, in dat plaatje past de traditionele vereniging niet. Hoe houden we jongeren aan het zeilen? Een vraag die vele verenigingen bekend in de oren klinkt. Onze reporter ging polsen naar de ervaringen van een jonge zeiler. Lees meer »

februari 17th

Wereldkampioenschap Soling zeilen 2017 in Muiden

Wereldkampioenschap Soling zeilenDe Soling Club Nederland organiseert van 16 t/m 22 september 2017 de wereldkampioenschappen Soling. Deze meer dan 50 jaar oude ex-Olympische klasse is nog steeds wereldwijd zeer actief. De organisatie verwacht 50 Solings uit binnen- en buitenland. Lees meer »

Xabi Fernández wordt schipper MAPFRE in de Volvo Ocean Race

Xabi FernándezDe Spaanse winnaar van olympisch goud, Xabi Fernández, keert als schipper van MAPFRE terug in de Volvo Ocean Race 2017-18. Dat maakte de Spaanse campagne op vrijdag 17 februari bekend. Lees meer »