Archief

april 24th, 2014

Bella Mente zeilt mast overboord

Bella MenteBella Mente, de 72-voet Mini Maxi ontworpen door judel/vrolijk in 2012, zeilde zijn mast overboord net voor de start van racedag drie tijdens Les Voiles de St. Barth. Niemand van de bemanning is gewond geraakt. Fotograaf Quintin De Rosny was op de juiste plaats op het juiste moment. Wij danken hem voor zijn fotoserie na lees meer. Lees meer »

Team SCA klaar voor eerste trans-Atlantische oversteek

Team SCAVandaag, donderdag 24 april, vertrekt Team SCA voor haar eerste trans-Atlantische passage. Het team start vanuit het trainingskamp in Lanzarote, Spanje met als bestemming Newport Rhode Island, in de Verenigde Staten. Lees meer »

WAR 2014 is nu echt begonnen

WAR 2014Wederom ruim 40 boten aan de start van de woensdagavond wedstrijden vanuit wsv Flevomare. Met een mooi lopend windje, een prima te zeilen baan, hectiek aan de start, is de WAR 2014 met deze 2de wedstrijd echt begonnen. Lees meer »

Wereldkampioenschap Olympische Finn klasse Junioren naar Nederland

Finn Silver CupVan 4 juli t/m 11 juli wordt de Finn Silver Cup georganiseerd door de Watersportvereniging Hoorn, de Finn Club Holland en de International Finn Association. Gedurende deze week zullen de beste Finn zeilers (onder de 22 jaar op 1 januari 2014) van over de hele wereld de competitie met elkaar aangaan. Lees meer »

Evy Van Acker en Pieter-Jan Postma aan de leiding in Hyeres

Evy Van AckerPieter-Jan Postma (NED) is nog steeds bezig om een plek te veroveren in Team Brunel in de volgende Volvo Ocean Race. In de tussentijd heeft de zeiler van de Delta Lloyd Kernploeg de tijd gevonden om deel te nemen aan een aantal belangrijke wedstrijden in de Olympische Finn klasse. Halverwege de Wereldbekerwedstijden in Hyeres gaat Postma aan de leiding in een veld van bijna 60 deelnemers. Zaterdag 26 april valt de beslissing. Lees meer »

april 22nd

Lennert Steelandt wint Magic Marine Easter Regatta

Lennert SteelandtMeer dan 200 deelnemers uit 11 landen namen deel aan alweer de 29ste editie van de Magic Marine Easter Regatta. Voor volgend jaar worden de agenda’s alweer geblokt voor het weekend van 5 tot 7 april, want het was weer een groot succes.. De winnaars zijn bepaald na twee dagen selectiewedstrijden en zeven races in een gold, silver en bronze fleet. Het was spannend tot het einde en het podium wordt uiteindelijk bezet door een Belgische, Noorse en Nederlandse zeiler. Lees meer »

Van Uden Reco Stellendam Regatta 2014 uitslagen zijn bekend

Van Uden Reco Stellendam Regatta 2014De 10de Van Uden Reco Stellendam Regatta zit erop. Het werd een spektakel editie met mooi zeilweer, veel zon en genoeg wind. De winnaars zijn ondertussen bekend. De eerste punten voor de ORC en Verbondsbezem competitie zijn ook gemaakt. Lees meer »