Avondwedstrijden

Twilight Races,... alle avondwedstrijden met foto's en uitslagen vind je hier chronologisch geordend.

WAR 20 augustus: Slechts 5 boten op tijd binnen

Marinus BakkerOp voorhand leek het een mooie zeilavond te worden. Ruim 30 boten aan de start, het was (en bleef) droog), op weg naar de start nog altijd een 3 Bft. Voor wedstrijdleider Peter Koetsier reden om te kiezen voor dezelfde lange baan als vorige week. Dat dit (achteraf) wel erg optimistisch was, bleek al vrij snel na de start om half acht. Ook het inkorten van de baan gaf voor de meesten weinig soelaas. Desondanks begonnen alle deelnemers vol goede moede aan hun wedstrijd en werd het voor velen een prima oefening “licht weer zeilen”. Lees meer »

Who’s Next, Facet en Goura Victoria scoren tijdens WAR woensdagavondwedstrijd

WAR woensdagavondwedstrijdWAR 13 augustus: het was weer genieten (voor de meesten). “Slechts” 27 boten aan de start, maar 5 meer dan vorige week. Het is dus nog vakantietijd in Midden-Nederland. De aanwezige boten kregen van wedstrijdleider Rien van Zwienen een mooie lange baan voorgeschoteld met een WZW dikke 4 Bft. Lees meer »

WAR 2 juli: verrassende winnaars in ORC 1 en 3

Zo’n 8-10 knopen wind uit NNW. Zeker meer wind dan verwacht. Dus durfde wedstrijdleider Peter Koetsier het aan om een lange baan te kiezen. Het pakte prima uit, want alle bijna 40 gestarte boten konden op tijd finishen. Wel waren er her en der weer problemen met de waterplanten. Lees meer »

WAR 25 juni: een perfecte zeilavond

avondwedstrijdHet was een prachtige zeilavond deze 11de WAR. Een mooie 3-4 Bf uit NNW, een mooi wolkendek en een uitdagende baan. Wedstrijdleider Peter Koetsier maakte met de keuze voor deze baan dat alle aspecten van het wedstrijdzeilen voor handen waren: een in-de-windse start, gevolgd door 2 ruimere rakken, de laatste overgaande in een spinnakerrak, nogmaals een kruisrak en daarna onder spi naar de finish, waarbij ook nog eens gegijpt moest worden. Na afloop (bijna) overal glunderende gezichten op de 45 gefinishte boten. Lees meer »

Waterplanten worden spelbreker tijdens zeilwedstrijden op het IJmeer

avondwedstrijdDe prachtige zomeravond van de 9e WAR met een 8-10 knopen wind leek op voorhand een prachtige zeilavond voor de 45 deelnemers. Zo lang je als boot niet door de waterplanten werd gehinderd werd het ook een mooie avond. Helaas waren er bij een aantal deelnemers nogal wat frustraties over de hinder die werd ondervonden van de waterplanten. Lees meer »

WAR 28 mei

avondwedstrijdHet is dat de regen redelijk dominant aanwezig was, maar verder was het een perfecte zeilavond. Het Hemelvaartweekend en de regen maakten dat er van de bijna 40 gestarte boten er 34 finishten. Lees meer »

WAR 14 mei

WAR 14 meiHet start- en finishschip had het blijkbaar moeilijk tijdens de 5e WAR. Wedstrijdleider Leo van Raam en webmaster Doni Weidema zijn er echter na een dag puzzelen toch in geslaagd een uitslag te presenteren. Uiteindelijk zijn er 34 boten in de uitslag opgenomen, terwijl toch stellig de indruk bestaat bij de schrijvers dezes dat er (veel) meer boten gestart waren. Hoe dan ook, het was weer een mooie zeilavond die dankzij de 5 BF uit NNW voor een snelle wedstrijd zorgde. Voor kwart over negen waren alle boten binnen. Lees meer »