Twilight Race

Overzicht van alle Twilight Race verslagen, foto's en uitslagen chronologisch geordend.

6de Twilight - de race around the toffee apple

Starten met zonnebril en finishen met zeilpak aan. Dat hebben we nog niet gehad. Start met stroom mee dus dat was een potentiële general recall. Maar die general werd een individuele terugroep. De 2 X-41’s kregen de match race waar ze naar uitkeken en de Cedo Nulli ging met de eer lopen. Wemeldinges kreeg professionele hulp uit de richting van Alinghi (Pieter van Niekerk), en een T-bone aanvaring liet een bittere smaak na voor Zigzag2 en Stardust. Lees meer »

Droog maar (te) weinig wind tijdens de Twilight Race

Twilight RaceClubRacer meteoroloog Fritz Buyl vroeg me aan de telefoon: “Zeg, die Twilight Race, om welk uur start die juist? Eh…, om 19:30u, waarom? Omdat om 20u de wind tot op 1 knoopje na, volledig gaat wegvallen.” En wat bleek? Om 20u hadden we inderdaad nog 1 knoopje druk en konden sommigen hun snelheid van de stroming nog als wind gebruiken om vooruit te komen. Maar voor anderen was het zo van: Awel als het zo zit, dan moeten we het maar bekijken dat het beter is hier te zitten dan thuis en is er straks de lekkere Snert, je weet wel, de erwten soep van eetcafé Juno en slachterij Mieras. Lees meer »

Eerste Twilight Race in Wemeldinge was een natte

Marc ClaessensVele zeilers en zeilsters reden woensdag avond naar Wemeldinge door de gietende regen, zichzelf wijs makende “het zal straks wel ophouden, het zal straks wel ophouden”… ‘Als we in Wemeldinge aan komen zal het wel stoppen met gieten’ was ook de gedachte die door onze hoofden dwarrelde. Maar niets was minder waar. Even stopte de regen om ons nauwelijks de tijd te gunnen om aan te kleden en aan boord te gaan. Lees meer »

Twilight Race 9 in combi met de Deltaweek

Twilight RaceGisterenavond kreeg de Twilight Race, de naderhand zeer populaire woensdagavond wedstrijd vanuit Wemeldinge, bezoek van de Deltaweek deelnemers. We telden 26 Twilight racers waaronder 4 Melges 24's, 21 ORC boten en nog 2 sierlijke rond en platbodem jachten aan de startlijn. De zeilers werden met een aangepaste in de windse startlijn direct voor tactische keuzes geplaatst. Zat je niet aan de juiste plek (pin-end) dan verloor je onmiddellijk tientallen meters en meer op je concurrenten. Lees meer »

DRV wint 8ste Twilight Race met slechts 1 seconde verschil

DRV wint 8ste Twilight RaceDe verwachte matchrace tussen de DRV en de CaféRacer, twee Melges 24's, tijdens deze Twilight Race bleef uit. De DRV nam na twee general recalls de beste start en bleef de hele wedstrijd met de snellere boten voorop. De CaféRacer was genoodzaakt na een minder goede start risico's te nemen qua tactiek en handeling en kende hierbij van het begin tot het einde een mega clusterfuck-up (van gennaker in de knoop rond het hoofdwand tot gennakerval in de lucht). Game set, les geleerd. De line honeurs waren voor Cedo Nulli (moet ook volgens handicap) maar de voorsprong was niet voldoende want de Scud (First 40.7) nam het zilver mee naar huis. Lees meer »

Twilight Race 7 kent grote verschuiving in de uitslag

Twilight RaceLag het dooreen schudden van deze Twilight Race uitslag aan de kortere baan, de windstoten of de bemanningswissels, wie zal het weten? Wat we wel weten is dat vele boten die we normaal altijd in de top 5 terugvinden deze keer compleet de mist in gingen (die er niet was). We zien de Magnifique (First 3,.7) van Johan-Dirk Van Der Endt (NED) vermeldenswaard de top 3 induiken. Bij deze is het dus bewezen dat zeilmakers goede zeilers zijn want de 'Magnifique' werd versterkt door Maxim Van Pelt (BEL). Lees meer »

Twilight Races: de weekbreker bij uitstek

Twilight RaceWoensdagavond 16 juni stond alweer de 6de Twilight Race van dit seizoen op het kalender. Een bonte mix van 29 boten waaronder heuse cruiser-racers, sportboten en toerjachtjes verschenen om 7u30 aan de startlijn in Wemeldinge en dit voor een avondwedstrijd van 2 uur en meer zeilplezier. Twee kruisrakken, een voordewinds- en een reachrak stonden op het menu aangeboden door WSVO. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen